קנדידה במהלך ההריון

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

במהלך ההריון, נורמאלי שאישה תחווה יותר מהרגיל הפרשות מהנרתיק. הפרשות בריאות צריכות להיראות דלילות וחלביות בצבען.

יחד עם זאת, יתכן ומדובר בקנדידה, אם ההפרשה הופכת להיות עבה, לבנה ובעלת גושים. ההפרשה עשויה להיות חסרת ריח, או שהיא מלווית בריח של שמרים.

בנוסף, אם אישה הרה חווה תחושות גרוד, כאב או אדמומיות סביב הנרתיק, ותחושת עקצוץ בעת הטלת שתן, עליה להיבדק לאבחון בקנדידה.

הגורמים לקנדידה במהלך ההריון

זיהומים בנרתיק נפוצים למדי במהלך ההריון. זיהום פטרייתי נגרם באמצעות פטריית שמרים בשם קנדידה אלביקנס אותה נושא כל אדם בגופו. הפטרייה נחשבת לחלק נורמאלי ממערכת העיכול, ובדרך כלל חיידקים טובים שומרים אותה מפני התפרצות.

המצב הופך לבעייתי, כאשר פטרייה זו ומיקרו אורגניזמים אחרים בגוף הופכים לבלתי מאוזנים. במהלך ההריון, מתקיימים שינויים הורמונאליים אשר הופכים את הנרתיק לעשיר בסוכר הנקרא גליקוגן, ומסייע לשגשוג הקנדידה. למרות שמצב זה אינו מוגדר כמחלה המועברת במגע מיני, ניתן לפתח קנדידה לאחר קיום יחסי מין עם אדם נגוע, וניתן אף להעבירה הלאה. אם לבן הזוג של אישה הרה יש תסמיני פטרת, גם הוא נדרש לעבור את הטיפול.

הטיפול לקנדידה

הרופא יכול לרשום קרמים נגד פטריות המתאימים לשלב ההריון בו נמצאת האישה. לעיתים נדרש טיפול מלא של שבוע על מנת לנקות את הפטריה כראוי. יחד עם זאת, אם אישה נמצאת בשליש הראשון להריון, הרופא ימנע מקביעת טיפול רפואי בינתיים.

בשלבים המתקדמים של ההריון, הרופא יכול לקבוע מוליך להחדרת קרמים רפואיים לנרתיק. יש להקפיד שלא להפעיל לחץ על צוואר הרחם, אלא למקם בעדינות את המוליך.

העיתוי הטוב ביותר לטיפול זה הוא בלילה, כך שהחומר נספג בעת השכיבה. אם תסמיני הפטרת אינם נרפאים לאחר שבוע עד שבועיים של טיפול, יש לשוב אל הרופא להתייעצות.

טיפולי קנדידה לנשים הרות הם ייחודיים, ויש להתייעץ עם הרופא לפני שימוש בטיפולים ללא מרשם. למרות שהם אינם יקרים, אין זה סביר שהם יטפלו או יתאימו לשימוש במהלך ההריון. אין ליטול תרופות לבליעה המיועדות לטיפול בקנדידה, שכן עולם הרפואה עדיין אינו יודע על בטיחות השימוש בהן במהלך ההריון.

טיפולים ביתיים

כדי להקל על הגירוי שיוצרת הקנדידה, ניתן לבצע את הצעדים הבאים:

שטיפה – באזור שסביב הנרתיק. יש להשתמש בתחליפי סבון ולא בסבון, ולשטוף את האור לא יותר מפעם ביום.

לחות – כדי להגן על העור, יש למרוח קרם לחות מספר פעמים ביום ולהשתמש בשמני אמבטיה שאינם מבושמים.

מוצרים מגרים – יש להימנע משימוש במוצרים שעלולים לגרות את העור, כגון מגני תחתון מבושמים, דאורדורנטים לנרתיק, שטיפות וגינאליות וקצף אמבט מבושם.

כביסה – יש להימנע מכיבוס התחתונים באבקת כביסה או במרכך כביסה חזקים.

פרוביוטיקה – אכילת יוגורט פרוביוטיקה מסיינת לנטרול פעולת הקנדידה.

מניעה – על מנת למנוע את התפשטות הפטרת, יש להתנגב תמיד מלפנים ומאחר לאחר השהייה בשירותים.

השפעת הקנדידה על העובר

העובר מוגן בבטחה בתוך הרחם ואינו מושפע מהקנדידה. יחד עם זאת, אם הזיהום עדיין קיים בעת הלידה, יש סיכוי קטן שהתינוק ידבק כשהוא עובר דרך הנרתיק. אם תינוק בן יומו נדבק מקנדידה, ניתן לראות כתמים לבנים בפיו. במהלך ההנקה, גם האם וגם התינוק זקוקים לטיפול, היות והפטרת עלולה להתפשט לחזה האם.

הרופא המיילד יבדוק את התינוק לסימני פטרת וייעץ לאם לגבי הטיפול הטוב ביותר. אם הקנדידה עברה לחזה, עדיין ניתן להמשיך בהנקה למרות שהיא עלולה לכאוב.  אם הקנדידה באה והולכת במהלך ההריון, משך הטיפול עשוי להיות ארוך מעט, ולהוות מטרד, אך אין זה מקור לדאגה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!