האם תרופת פלוקנול יעילה בטיפול נגד קנדידה?

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

פלוקנול, בדומה לתרופות אחרות שמיועדות לטיפול בקנדידה ושלרוב נרשמות כקו הטיפול הראשוני לנשים שמגיעות לרופא הנשים עם תלונות בנוגע לתסמינים האופייניים לקנדידה כמו למשל דיפלוקאן או טריקאן היא תרופה חדשה יחסית שהחומר הפעיל בה נקרא פלוקונאזול. מדובר על תרופה שניתנת דרך הפה בטבליות של 50, 100, 150 או 200 מ"ג שבניגוד לדעה הרווחת, לא מתאימה לטיפול בכל סוגי הקנדידה שקיימים.

תופעות הלוואי של התרופה

למרות שהתרופה נחשבת לבטוחה יחסית לשימוש, הרי שבמקרים מסוימים היא יכולה בהחלט לעורר תופעות לוואי שכוללות בין היתר כאבי בטן, כאבי ראש, סחרחורות, בחילות והקאות.

תופעות אלו נחשבות לשכיחות באופן יחסי אך ישנן גם תופעות נדירות יותר שמצריכות התערבות רפואית דחופה שכוללות בין היתר צהבת, הופעה של שלפוחיות וקילופים בעור, הופעה של בצקת באזור הפנים, פריחה עורית, תחושת גרד בעור, דפיקות לב מואצות והתעלפויות.

צריכה של אלכוהול עלולה להגביר את מידת החומרה של תופעות הלוואי ולכן לא מומלץ לצרוך אלכוהול בזמן השימוש בתרופה. כמו כן אין ללעוס אותה אלא רק לבלוע אותה בשלמותה. גם במידה וחל שיפור במצב החולה חל איסור מוחלט להפסיק ליטול אותה על דעת עצמה לפני פרק הזמן עליו המליץ הרופא המטפל.

הבעייתיות בפלוקנול

למרות שאין ספק שמדובר על תכשיר יעיל במידה מסוימת נגד זנים מסוימים של קנדידה, הרי שלא מדובר על תרופה שמסוגלת להכחיד את הקנדידה באופן מוחלט. זנים של קנדידה כמו למשל קנדידה גלברטה עמידים בפני התרופה לחלוטין אך למרות זאת לא אחת היא נרשמת לחולות בקנדידה מבלי שעברו בדיקות לאבחון זן הקנדידה הספציפי שהן סובלות ממנו.

מעבר לכך, בעקבות היחלשות של התסמינים במידה ומדובר על קנדידה שאינה מסוג קרוסיי או גלברטה, נשים רבות מונחות על ידי הרופא שלהן לסיים את הטיפול וכתוצאה מכך תוך זמן לא ארוך הקנדידה אוגרת כוחות, מתחזקת ומתחילה להתרבות ולבוא לידי ביטוי בתסמינים המוכרים. זו הסיבה בגינה בין היתר נשים רבות כל כך סובלות מהבעיה באופן כרוני.

בסופו של דבר נוצר מצב שבו החולות מאמינות כי הפסקת נטילת התרופה הובילה לתסמינים ולא העובדה שלא זכו לקבל טיפול מקיף בבעיה הראשונית.

האם משמעות הדבר היא שעדיף להימנע מנטילת התרופה?

כמובן שלא. כל עוד מצאת טיפול שמסייע לך להתמודד עם התסמינים הלא נעימים של הקנדידה, אין שום סיבה להפסיק לעשות בו שימוש. עם זאת, ההמלצה היא לדאוג ראשית לאבחון מדויק של זן הקנדידה ולאחר מכן להמשיך ולטפל בבעיה באופן מקיף ככל האפשר. שימוש בלעדי בתרופות שמביאות להיחלשות של הקנדידה או להקלה במידת החומרה של התסמינים מבלי לנקוט בשינוי תזונתי ובאמצעים לשיקום אוכלוסיית החיידקים במעי ובנרתיק, לא יוביל להיעלמות הבעיה במהירות רבה כל כך.

הערה חשובה לגבי פלוקנול

לפלוקנול קיימות מספר אינטראקציות עם חומרים פעילים שנמצאים בתרופות אחרות שחלקן עלולות להיות הרות אסון. אי לכך, ישנה חשיבות עליונה לדווח לרופא המטפל על כל סוג של תרופה שנוטלת המטופלת או שנטלה המטופלת במקרים בהם זה עתה סיימה את המשטר התרופתי.

דבר זה מקבל משנה תוקף במקרים בהם מדובר על תרופות למחלת הסוכרת שניטלות דרך הפה, בנזודיאזיפינים קצרי פעולה, פניטואין, אסטמיזול, טרפנדין, תרופות נגד קרישיות יתר וריפאמפיצין (תרופה לשחפת).

כמו כן בכל מקרה שבו החולה סובלת או שמא סבלה בעבר מבעיות לבביות או מבעיות בכלי הדם, מליקוים בתפקוד מערכת השתן, הכליות או הכבד, אין להשתמש בתרופה ללא התייעצות עם רופא בשום פנים ואופן.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!