קנדידה וסכנת הדבקה

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

זיהום בקנדידה הוא מצב נפוץ אשר יכול לגרום לסימפטומים מקומיים וסיסטמיים. בדומה לזיהומים אחרים, קנדידה יכולה לעבור בין אנשים ולדבק, ולכן חשוב להקפיד על אמצעי הגנה מתאימים על מנת למנוע את העברת הפטריה.

חשוב לזכור שקנדידה שכיחה בעיקר במצבים של כשל חיסוני ושל מחלות רקע שונות, ולכן אנשים שבסיכון צריכים להישמר יותר מפני הדבקה.

כמו כן, למרות שמעבר הפטריה מאדם אחד לאחר פשוט יחסית, התפתחות הסימנים אינה מופיעה לעתים קרובות, ואנשים רבים מתמודדים עם נוכחות הקנדידה במקומות שונים בגוף ללא כל בעיה.

הדבקה בקנדידה במערכת המין

קנדידה במערכת המין ובעיקר קנדידה בנרתיק הם מצב שכיח ביותר. כמעט כל אישה עוברת לפחות אירוע אחד של קנדידה נרתיקית במהלך החיים, וכמו כן גברים גם כן יכולים לפתח זיהום פטרייתי על איבר המין.

הקנדידה יכולה לעבור אל מערכת המין בשתי דרכים עיקריות:

  • בעת קיום יחסי מין – במהלך קיום יחסי מין לא מוגנים הפטריה יכולה לעבור בין הפרטנרים ולגרום להדבקה. מסיבה זו, חשוב מאוד להקפיד על שימוש באמצעי מניעה ולהקפיד על היגיינה לפני ואחרי קיום יחסי המין.
  • מגורמים חיצוניים – קנדידה ופטריות מסוגים אחרים יכולים להגיע אל מערכת המין ממקומות שונים, כמו מגע עם מים מזוהמים, מגע עם משטחים כמו בריכות ציבוריות ומלתחות וכו'. באופן כללי, כדאי להיזהר ממקומות שאינם היגייניים אשר יכולים להביא למעבר של הפטריה אל מערכת המין, ובעיקר לנרתיק. נשים הנוטות לפתח פטרת נרתיקית צריכות להימע ככל שניתן מכניסה לג'קוזי ציבורי, מעיינות חמים או כל מקום שאינו מסודר ויכול להכיל את הפטריה.

באופן כללי, היגיינה לקויה מגבירה את הסיכון לפתח קנדידה של הנרתיק, ולכן מומלץ בכל מקרה להקפיד על רחצת האזור במים וסבון על בסיס יום יומי.

יש לזכור שהסיכון לקנדידה נרתיקית מוגבר בעיקר אצל נשים המשתמשות בגלולות למניעת הריון ובמקרים נוספים, ולכן כל אישה הנמצאת בסיכון לפתח קנדידה או סובלת מאירועים חוזרים של פטרת נרתיקית צריכה להקפיד להיזהר מהדבקה.

הדבקה בקנדידה בחלל הפה

אחד האתרים הנפוצים ביותר לזיהום בקנדידה הוא חלל הפה, ופטרת של הפה מופיעה בעיקר אצל אנשים עם מחלות רקע הגורמות לכשל חיסוני או בחולי אסתמה המשתמשים בסטרואידים בשאיפה.

במקרים אלה, הקנדידה מתפתחת בעיקר מפני שמערכת החיסון לא מצליחה להתמודד איתה כראוי, אך חשוב לזכור שעל מנת שיתפתח זיהום הפטריה צריכה להגיע לחלל הפה. הדרכים העיקריות בהן קנדידה יכולה למצוא את דרכה לחלל הפה הן:

  • מעבר נוזלים – קנדידה יכולה להגיע אל הפה בנשיקה, בה מעורבבים נוזלי הפה בין שני בני הזוג. כמו כן, קיום מין אוראלי עם בן זוג הסובל מקנדידה של איבר המין יכולים גם כן לגרום להגעת הפטריה לפה.
  • דרך כלי אוכל – צורה נדירה יותר של מעבר קנדידה אל חלל הפה היא על ידי שימוש בכלים משותפים. במקרים אלה, הקנדידה מועברת מאדם אחד אל הכלי, וממנו ישירות אל הפה של האדם המודבק.

יש לציין שאצל אנשים רבים קנדידה של חלל הפה יכולה להיות אסימפטומטית, אך במידה והפטריה תעבור לאדם אחר היא אכן יכולה לגרום לסימפטומים (כתלות במצבו הגופני של הנדבק ובעיקר במערכת החיסון שלו).

הדבקה בקנדידה של המעי

לעומת קנדידה של חלל הפה ושל איברי המין, קנדידה של המעי פחות מדבקת, וקשה להעביר אותה בין אנשים. מכיוון שבמקרה זה הקנדידה היא פנימית, קשה מאוד להעביר את הפטריה בין אנשים ולכן בדרך כלל קנדידה מסוג זה אינה מדבקת.

לא כל מגע עם קנדידה מדבק

חשוב לזכור שלא כל מגע עם קנדידה מדבק, וגם אם אירעה הדבקה התפתחות סימפטומים על רקע זיהום בקנדידה אינה שכיחה.

יש לציין שאנשים המפתחים סימפטומים של זיהום בקנדידה הם בדרך כלל אנשים עם מחלות רקע, אשר יידבקו בזמן זה או אחר בקנדידה ולכן ברוב המקרים מאמצי הזהירות מפני ההדבקה אינם יעילים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

קנדידה

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!