אבחון קנדידה

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

אבחון של קנדידה מתבצע על ידי 3 מרכיבים עיקריים – נוכחות גורמי סיכון, תמונה קלינית מתאימה, מבחני מעבדה מתאימים:

  • נוכחות גורמי סיכון – כמו שימוש באנטיביוטיקה או כשל חיסוני.
  • תמונה קלינית מתאימה – קנדידה גורמת בדרך כלל לפטרת באזור הפה והלוע, הוושט והנרתיק.
  • מבחני מעבדה מתאימים – קיימים מספר סוגים של בדיקות מעבדה המאפשרים אבחנה מדויקת של קנדידה.

אבחון קנדידה בצואה

בדיקת קנדידה בצואה מקובלת מאוד במרפאות המוסמכות לאיתור וטיפול בקנדידה.

בדיקת הצואה עוזרת באיבחון וטיפול בתופעות שונות להן הקנדידה גורמת כמו –

  • עייפות כרונית והפרעות בשינה
  • דיכאון
  • גלי חום, עצירות, שלשולים וגזים
  • בטן נפוחה ותכיפות של כאבי בטן
  • קוליטיס
  • אלרגיות
  • מחלות עור (אקנה, אקזמות וגירודים ועוד)
  • מיגרנות
  • בעיות פוריות של הגבר/האישה
  • בעיות מחזור (כאבים, דימומים חזקים)
  • כאבי ראש כרוניים, סחרחורת ועוד
  • בעיות פרקים
  • היפראקטיביות
  • השמנה וקושי בהורדה במשקל
  • נשירת שיער
  • בלוטות לימפה נפוחות ועוד.

בין הבדיקות שדגימת הצואה עוברת ניתן למצוא:

  1. בדיקת pH של הצואה- אומדת את רמת החומציות של הצואה שמשתנה כתלות בכמות החיידקים שיש בה. רמת החומציות מושפעת מכמות חיידקי המעי הפחותה לעומת הקנדידה המשגשגת.
  2. בדיקה לנוכחות של פרזיטים- על מנת לשלול/לאשש תסמינים של זיהום קנדידיאלי יכולים להיות דומים לעיתים לנוכחות של פרזיטים שונים במעי.
  3. רמת IgA- מדובר בנוגדן שמהווה חלק ממערכת החיסון הפועלת במעי. רמות גבוהות של נוגדן זה שימצאו בצואה יכולות להעיד על זיהום פעיל או דלקת. מאידך, רמות נמוכות של הנוגדן יעידו על ירידה בפעילות החיסונית במעי שיכולה להיות מלווה בזיהום בקנדידה.

אבחנת קנדידה בחלל הפה והוושט

קנדידה בחלל הפה והוושט שכיחים מאוד לאחר טיפולים כימותרפיים, אצל חולים עם כשל חיסוני ובמקרים נוספים. הקנדידה גורמת לתלונות של רגישות, כאב ותחושה לא נעימה, ובדרך כלל קל מאוד לאבחן אותה. על מנת לאבחן את הקנדידה, הרופא עשוי לבצע מספר פעולות:

הסתכלות על חלל הפה

כאשר הקנדידה מוגבלת לחלל הפה בלבד, ניתן לאבחן אותה בקלות על ידי זיהוי התפליט הלבן האופייני.

לקיחת דגימה

במידה ולא בטוחים באבחנה, ניתן לקחת דגימה ולהסתכל עליה תחת המיקרוסקופ לזיהוי מוחלט של הקנדידה. למרות שבדרך כלל אין צורך באבחנה מעבדתית, במקרים בהם מדובר במצב קשה במיוחד או אצל מטופלים רגישים הנמצאים בסיכון חשוב להגיע גם לאבחנה מעבדתית על מנת לאפשר טיפול מתאים.

אבחון של קנדידה בוושט

במידה וחולים הנמצאים בסיכון לפתח קנדידה מתלוננים על קשיים בבליעה, צריבה בוושט ותסמינים נוספים, קיים חשד שהקנדידה נמצאת בוושט, ויש להגיע לאבחנה מתאימה. במקרים הקלים בהם הזיהום נמצא גבוה, ניתן לנסות ולהשיג דגימה על ידי משטח גרון, ובעזרתו לבדוק באמצעים מעבדתיים האם אכן מדובר בקנדידה.

במקרים עמוקים יותר, ניתן לבצע בדיקה אנדוסקופית לוושט, אשר במהלכה נכנסים אל הוושט באמצעות מצלמה ודוגמים אזורים חשודים. את הביופסיה שולחים כמובן לבדיקת מעבדה לאבחון האם באמת מדובר בקנדידה.

אבחון של קנדידה בנרתיק

חשד לקנדידה בנרתיק עולה כאשר מופיעה רגישות בנרתיק ותחושת צריבה וכאב המלווה בהפרשה מוגברת ולבנה. האבחון של קנדידה נרתיקית כולל מספר שלבים:

זיהוי גורמי סיכון לקנדידה

למרות שקנדידה נרתיקית היא תופעה שכיחה ביותר, חשוב מאוד לשלול מחלות מין אחרות או מצבים אחרים היכולים להיות דומים לקנדידה. במקרים אלה חשוב לרופא לדעת על הפעילות המינית ועל היסטוריה של מחלות מין או קנדידה בנרתיק.

בדיקת הנרתיק

בשלב זה הרופא בודק את הנרתיק במטרה לזהות את הסימנים האופייניים של הקנדידה הנרתיקית הכוללים אודם ונפיחות של השפתיים והפרשה לבנה, חסרת צבע המזכירה גבינת קוטג'. סימנים אלה אופייניים ביותר ובדרך כלל ניתן רק על סמך בדיקת הנרתיק לאבחן שאכן מדובר בזיהום פטרייתי על ידי קנדידה.

שליחת דגימה למעבדה

ניתן לקבל דגימה של התפליט ולשלוח אותה למעבדה, על מנת לזהות שאכן מדובר בקנדידה. בדרך כלל אין צורך בשלב זה מכיוון שאבחנת הקנדידה על פי הסימנים הקליניים פשוטה ביותר, ולכן בדיקת המעבדה מתבצעת רק במקרים שאינם חד משמעיים או במצבים בהם הטיפול לא עוזר. בדיקת מעבדה מתבצעת למשל במקרים של דגימת שתן כאשר יש חשש לקנדידה במערכת השתן.

אבחון של קנדידה בעור

במקרים בהם יש חשש לקנדידה בעור ניתן לבצע אבחונים שונים כמו בדיקה גופנית או בדיקות עור הכוללות דגימת עור או הזרקה של חומר על פני האמה ובחינה של ההשפעה והשינויים שלו על העור.

אבחון של קנדידה באוזן

אבחנה של פטריית קנדידה באוזן יכולה להתבצע על ידי בדיקות כמו משטח עורי, דגימת שתן ותרביות ליחה, שיבחנו את קיומה של הפטרייה, את הזן המדויק שלה ויתאימו את הטיפול באופן ספציפי.

אבחון קנדידה וקבלת טיפול נטורופתי

במידה וניסיתם את כל שיטות האבחון השונות, וטרם הצלחתם להיפטר מהקנדידה (או לפחות למזער את הנזקים שהיא עושה) אולי כדאי לכם לשקול אבחון קנדידה במרפאות ביו קיור.

במרפאה זו נעזרים ברפואת תדרים שלאחריה ניתנת, עלפי חומרת הפטרייה, טיפול נטורופתי מותאם אישית לכל מטופל. שיטת הטיפול מתאימה רק כמובן באישור רופא מטפל, המאשר קבלה וניסיון של טיפולים מסוגים שונים מהרפואה המשלימה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

אבחון

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!