קנדידה כרונית

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

פטריית הקנדידה היא "תושב קבע" בגופנו, ובדרך כלל אינה גורמת לבעיות או סימפטומים אלא אם כן מופיעים מצבים מסוימים אשר מאפשרים לה לעשות זאת. התפרצויות של קנדידה חריפה מופיעות לרוב לאחר טיפול באנטיביוטיקה או בסטרואידים, ובמקרים של היגיינה לקויה.

בגלל סיבות שונות, מצבים אלה מאפשרים לקנדידה להתפרץ ולגרום לתסמינים שונים כמו פטרת בלשון או פטרת נרתיקית. בדרך כלל, ההתפרצויות המתוארות חולפות לאחר טיפול תרופתי ואינן חוזרות, ולא מדובר במחלה כרונית.

לעומת זאת, קנדידה כרונית היא מצב בו קיימים זיהומים קבועים בקנדידה, אשר לא מגיבים היטב לטיפול תרופתי וקשה מאוד להיפטר מהם.

במקרים אלה, מלבד המקומות ה"קלאסיים" לזיהומי קנדידה (חלל הפה והנרתיק), יכולים להופיע זיהומים במקומות שונים בגוף כמו על העור או במערכת השתן.

הקנדידה הכרונית מופיעה לרוב אצל אנשים עם כשל במערכת החיסון, אשר אצלם הגוף לא מצליח להתמודד עם הקנדידה והיא מופיעה באופן קבוע במקומות שונים בגוף.

 כשל של מערכת החיסון

אחד הגורמים החשובים והמשמעותיים להופעת זיהומים כרוניים בקנדידה הוא כשל של מערכת החיסון.

תפקידה של מערכת החיסון הוא להגן על הגוף מפני מזהמים שונים (וביניהם הקנדידה), ועל כן כאשר מערכת החיסון אינה מתפקדת כראוי, יכולים להופיע זיהומים כרוניים בקנדידה. כשל של מערכת החיסון מופיע במקרים הבאים:

  • מחלות הפוגעות במערכת החיסון – המחלה החשובה ביותר הגורמת לכשל חיסוני היא מחלת האיידס, אשר גורמת לפגיעה קשה במערכת החיסון. במידה ומחלת האיידס אינה מאוזנת, היא גורמת לפגיעה קשה במערכת החיסון אשר גורמת להופעת זיהומים כמו קנדידה או שחפת.
  • מחלות של הדם ומח העצם – הבסיס של מערכת החיסון הוא תאי הדם הלבנים, וכל פגיעה בדם עצמו או במח העצם יכולה לגרום לכשל של מערכת החיסון ולהופעת קנדידה. מחלות כמו לוקמיה, יכולות להתבטא כפגיעה קשה בשורת תאי הדם הלבנים ולהופעת זיהומים כמו קנדידה.
  • טיפולים תרופתיים מדכאי חיסון – קיימים מצבים בהם יש להשתמש בתרופות המדכאות את מערכת החיסון. לדוגמא, במקרים של מחלות דלקתיות (כמו מחלת קרוהן או לופוס) משתמשים בסטרואידים ובתרופות אחרות על מנת למנוע את התגובה הדלקתית הגורמת להופעת המחלה. בנוסף, טיפולים כימותרפיים מסוגים שונים יכולים לגרום לפגיעה במח העצם וכתוצאה לירידה קשה בתפקוד מערכת החיסון ולהופעת זיהומים שונים כמו קנדידה.

קנדידה במערכת העיכול

מלבד הכשל החיסוני, קיים מצב נוסף הגורם לקנדידה כרונית, והוא קנדידה במערכת העיכול. קנדידה מופיעה באופן קבוע במערכת העיכול, ולרוב נחשבת לא-סימפטומטית ואינה דורשת טיפול.

בשנים האחרונות קנדידה במערכת העיכול הפכה לנושא "פופולארי", כאשר הועלו השערות שונות הסוברות שקיים קשר בין הקנדידה במערכת העיכול להופעת קנדידה באזורים נוספים בגוף ולתסמינים סיסטמיים נוספים. על פי השערות אלה, הקנדידה עוברת ממערכת העיכול לאזורים אחרים בגוף (ובעיקר לנרתיק), ושם גורמת לזיהומים חוזרים ונשנים.

במקרים אלה, האנשים הסובלים מהקנדידה במערכת העיכול סובלים יותר מזיהומים בקנדידה במקומות אחרים בגוף, ועל פי אנשי המקצוע העוסקים בדבר, חיסול הקנדידה במערכת העיכול יביא גם להפסקת הזיהומים הפטרייתיים החוזרים. הטיפול בקנדידה במערכת העיכול מתבסס על דיאטה דלת פחמימות, אשר מטרתה "להרעיב" את הקנדידה (אשר צורכת פחמימות) ובכך להוציאה תוך מספר חודשים ממערכת העיכול.

השפעה על אזורים פריפריים

כאשר הזיהום בקנדידה הופך למצב כרוני, בין אם על רקע קנדידה של מערכת העיכול או על רקע כשל חיסוני, מופיע זיהום של אזורים רבים בגוף. האזורים המשמעותיים ביותר בהם מופיע הזיהום בקנדידה הם כמובן חלל הפה והנרתיק, אך מלבד זאת הקנדידה יכולה להופיע במקומות שונים בעור (ועל הציפורניים), בשתן, בדם ובמקומות נוספים, אשר כאשר הקנדידה מופיעה בהם מדובר במצב קשה לטיפול עם פרוגנוזה רעה.

ראו גם:

"ג'ל חיידקים" לטיפול בקנדידה בעור – פיתוח כחול לבן

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

קנדידה כרונית

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!