גורמים לקנדידה

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

לעיתים קנדידה מגיעה לגופינו  ומופיעה  במערכת העיכול ובמערכת המין והשתן. בדרך כלל, הגוף יודע לשמור על האיזון בין מערכת החיסון, חיידקי הפלורה הטבעית והפתוגנים המזיקים כמו הקנדידה, אך במקרים מסוימים כאשר האיזון מופר עלול להופיע זיהום בקנדידה.

קיימים מספר גורמים המגבירים את הסיכון להתפתחות זיהום בקנדידה, וכיום ידוע שחשוב מאוד להיזהר מגורמים אלה על מנת להימנע מהזיהום בקנדידה.

אנטיביוטיקה

אחד הגורמים המשמעותיים לזיהום בקנדידה הוא שימוש ארוך טווח באנטיביוטיקה. באופן נורמלי, חיידקי הפלורה הטבעית אחראים לאכלס אזורים רבים בגוף כמו העור, הנרתיק, חלל הפה ואזורים נוספים.

כידוע, השימוש באנטיביוטיקה גורם להרג החיידקים ובכך מסייע להתגבר על המחלה הקיימת אך עם זאת, האנטיביוטיקה בדרך כלל לא מחסלת את החיידקים באופן סלקטיבי, אלא פוגעת בכל אוכלוסיית החיידקים.

בצורה זו, האנטיביוטיקה גורמת להריגתם של חיידקי הפלורה הטבעית, ובדרך זו מאפשרת את שגשוג הקנדידה.

חשוב לזכור ששימוש קבוע או שימוש ארוך טווח באנטיביוטיקה מגביר את הסיכון לזיהום בקנדידה, ולכן יש לקחת זאת בחשבון כאשר בוחרים בטיפול אנטיביוטי קבוע.

סטרואידים

גורם נוסף חשוב מאוד להופעת קנדידה הוא שימוש בסטרואידים. סטרואידים משמשים במחלות דלקתיות רבות מכיוון שהם מאפשרים להפחית את התהליך הדלקתי באופן משמעותי ועוזרים לחולים רבים להתגבר על הדלקת. ולכן, סטרואידים הם טיפול מקובל במחלות דלקתיות כמו אסתמה, מחלת מעי דלקתית, מחלות אוטואימוניות רבות ומחלות נוספות.

מכיוון שהסטרואידים גורמים לכשל חיסוני, לגוף חסרים מנגנוני הגנה על מנת להילחם בקנדידה, והסיכון לפתח זיהום בקנדידה עולה. ולכן, בכל מקרה של שימוש קבוע בסטרואידים מומלץ להכיר את הסיכון של התפתחות קנדידה ולהתמודד איתו.

כך לדוגמא, אחת ההמלצות המקובלות אצל חולי אסתמה המשתמשים בסטרואידים בשאיפה היא לשטוף את הפה היטב לאחר השימוש במשאף, ובדרך זו להפחית את הסיכון להתפתחות הפטרת.

ראו גם: סוגי תרופות הגורמות לקנדידה

גורמים נוספים לכשל חיסוני

כל גורם המוביל לכשל חיסוני יכול לעורר זיהום בקנדידה. הגורמים המרכזיים להתפרצות קנדידה על רקע כשל חיסוני הם:

איידס

מחלת האיידס היא אחת המחלות המשמעותיות הגורמות לכשל חיסוני. במידה וחולי האיידס לא מאוזנים, עלולים להתפתח זיהומים שונים על ידי מרכיבים בפלורה הטבעית של הגוף כמו קנדידה. התפרצות קנדידה אצל חולי איידס היא מצב שכיח ביותר, ומבטאת שלב מתקדם של המחלה בו קיים כשל משמעותי של מערכת החיסון.

כימותרפיה וטיפולי הקרנות

טיפולים כימותרפיים ידועים כגורמים לפגיעה קשה במערכת החיסון. ולכן, חולים המטופלים בתרופות כימותרפיות מפתחים במקרים רבים קנדידה, בדרך כלל בחלל הפה והוושט.

כמו כן, טיפולי הקרנות הממוקדים לאזור החזה, הראש והצוואר עלולים לגרום גם כן לפגיעה במערכת החיסון ולהתפתחות הקנדידה.

מחלות הפוגעות במח העצם

מחלות המטולוגיות שונות, כמו לדוגמא לוקמיה גורמות לפגיעה קשה במח העצם וכתוצאה להרס של מערכת החיסון. ולכן במקרים אלה עולה הסיכון לפתח זיהומים של קנדידה במקומות שונים בגוף.

סכרת

למרות שסכרת אינה נחשבת כגורם "קלאסי" לכשל חיסוני, חולי סכרת נוטים לפתח זיהומים פטרייתיים רבים וביניהם קנדידה.

הסיבה לכך היא בדרך כלל הפרעה באספקת הדם הפריפרית, הגורמת לכך שאין אספקה טובה של מרכיבי מערכת החיסון לפריפריה וכתוצאה להתפתחות זיהומים כמו קנדידה.

רמת אסטרוגן גבוהה

נשים רבות סובלות מקנדידה בנרתיק, הנגרמת בין היתר בגלל רמת אסטרוגן גבוהה. רמות האסטרוגן משתנות בהתאם למחזור החודשי, ובמקרים של רמה גבוהה לצד גורמי סיכון נוספים, הסיכון לפתח זיהום בקנדידה עולה.

יש לציין שנשים המשתמשות בגלולות למניעת הריון נמצאות גם כן בסיכון לפתח פטרייה נרתיקית, מכיוון שגם הגלולות גורמות לעליה ברמת האסטרוגן.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

סטרואידים

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!