צרבת, שילשולים וכאבי בטן על רקע קנדידה

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

קנדידה של המעי הוא מצב נפוץ יחסית באוכלוסייה, אשר לא תמיד גורם לביטוי של סימפטומים. במעי הגס ניתן למצוא חיידקים רבים הנקראים הפלורה הטבעית, ולעתים בין חיידקים אלה ניתן למצוא את פטריית הקנדידה.

המעי אינו מקומה הטבעי של הקנדידה, ולכן קנדידה במעי עלולה לגרום לפגיעה בתפקודה ולהופעת סימנים גסטרואינטסטינליים הכוללים צרבת, עצירות ושלשולים וכאבי בטן. הטיפול במצב הוא לא קל, אך עם סילוק הקנדידה מהמעי בדרך כלל חולפים גם הסימנים.

הסימנים של קנדידה של המעי

קנדידה של המעי גורמת למספר סימנים אופייניים, המופיעים כמעט בכל מצב בו מערכת העיכול אינה פועלת כראוי.

סימנים אלה כאמור אינם ספציפיים, ולכן קשה מאוד להגיע לאבחנה של קנדידה של המעי רק על פי סימנים קליניים. הסימנים העיקריים של קנדידה של המעי הם:

  • בחילה והקאות – בדומה לכל זיהום במערכת העיכול, גם זיהום בקנדידה יכול לגרום לבחילה והקאות המופיעים בעיקר אחרי האוכל. הבחילה עשויה להופיע לצד נפיחות והרגשה כללית רעה.
  • נפיחות – נפיחות של המעיים מבטאת את תהליך התסיסה של מרכיבים שונים במעי, ביניהם הקנדידה. קנדידה של המעי יכולה להוביל אם כן לנפיחות שמפריעה מאוד למהלך חיי היום יום.
  • ירידה במשקל – הקנדידה עשויה לגרום להפרעה בספיגת מרכיבי המזון השונים, וכתוצאה לירידה במשקל. במקרים קיצוניים, ההפרעה בספיגה עלולה אף להביא להתייבשות ובעיות קשות נוספות.
  • שלשולים – במקרים של זיהום קשה בקנדידה, בהם קיימת כמות משמעותית של קנדידה במעי עלולים להופיע שלשולים. התפרצויות קשות של השלשולים יכולים לגרום גם כן להתייבשות ויש לטפל בהם בהתאם.
  • כאבי בטן – כל הסימנים שתוארו גורמים כמובן גם לכאבי בטן, המתבטאים בדרך כלל ככאבים מפושטים המופיעים בעיקר לאחר האוכל ומוקלים לאחר היציאה.

ניתן לראות שהסימנים של קנדידה במערכת העיכול דומים כמעט לכל מחלה אחרת הקשורה למערכת, כמו קלקול קיבה, זיהום וכל מחלה אחרת. ולכן, כאשר חושבים על קנדידה חשוב מאוד לבצע את האבחנה על דרך השלילה, מכיוון שאין כמעט אף סימן קליני המכוון את הרופא שאכן מדובר בקנדידה.

הטיפול בקנדידה של המעי

חשוב להבין שהסימנים של הקנדידה של המעי הם בדרך כלל סימנים קלים, אשר אינם משמעותיים מבחינת הפגיעה באיכות החיים.

במקרים רבים, אנשים חיים עם קנדידה של המעי ללא כל בעיה, ומסתדרים עם חוסר הנוחיות ועם הסימנים השונים של נוכחות הפטריה במערכת העיכול. עם זאת, לאנשים אשר מעוניינים לטפל בבעיה, מציעים בדרך כלל מספר פתרונות טבעיים:

  • תזונה נטולת סוכרים – הקנדידה "אוהבת" סוכרים פשוטים, המזינים אותה בצורה טובה ומאפשרים לה להתרבות. כאשר מתמידים בתזונה אשר אינה כוללת כמות גדולה של סוכרים פשוטים, לקנדידה אין מקור תזונתי ראוי והפטרת של המעי פוחתת. ולכן, לאנשים הסובלים מקנדידה של המעי רצוי להקפיד על תזונה אשר אינה כוללת מרכיבים כמו: קמח לבן וסוכר לבן, עוגות וממתקים, מיצים ממותקים, מוצרים תעשייתיים, מאפים וכו'. באופן כללי, תזונה טובה ובריאה יותר תורמת לחיזוק מערכת החיסון ומאפשרת לגוף להתמודד בצורה טובה יותר עם הקנדידה ולכן עוזרת בניסיונות להתגברות על הפטריה.
  • פרוביוטיקה – פרוביוטיקה הוא שם כולל לתכשירים הכוללים חיידקים "טובים", המסייעים לפעילות מערכת העיכול ומעשירים את הפלורה הטבעית. פרוביוטיקה טובה בכל מקרים של הפרעה בפעילות המעי ובמקרה של הקנדידה החיידקים הפרוביוטיים המגיעים מהתכשירים תופסים את מקומה של הקנדידה ומונעים ממנה להתפתח.
  • שטיפת מעי – פעולה פולשנית שרמת יעילותה אינה ידועה, בה שוטפים באמצעות חוקן מיוחד את המעיים ומסירים שאריות הדבוקות לדופן. שטיפת המעי היא פיתרון רדיקלי אשר אינו נחשב לטיפול הבחירה בקנדידה ומומלץ רק במקרים קיצוניים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!