אנשים רבים יודעים שמשקאות מתוקים מזיקים לבריאות. משקאות מתוקים אלו קשורים לסוכרת, לבעיות משקל, לבעיות שיניים, לאוסטיאופורוזיס, לשיגדון, למחלות לב, ולמחלות רבות.
אך למרות בעיות בריאות אלו הנקשרים עם צריכת משקאות מתוקים, לא נראה שהעובדות עוצרות מיליוני אנשים מלצרוך אותם.
עובדה עצובה היא, שכיום ילדים רבים צורכים אותם על בסיס יומי, ומוסיפים לתזונתם מעל אלף קלוריות ליום. מאמר זה סוקר את ארבעת הסיבות להימנע ממשקאות מתוקים בקנדידה.
השפעות סוכר על התפתחות קנדידה
בתזונת קנדידה, החולים מכירים את הרעיון לפיו צריכת הסוכר, בכל צורה שהיא, רחוקה מלהיות מומלצת כשמחפשים פתרונות קבועים לטיפול בזיהום השמרים הכרוני. קנדידה תמיד מחפשת מזונות ומשקאות מתוקים על מנת להיבנות ולשכפל את עצמה, וצריכת הסוכר היא אחד הגורמים להתפתחות זיהום שמרי קנדידה.
מחקרים חדשים גילו שרמות הסוכר הגבוהות בדם מתרחשות בקרב אנשים שצרכו סוכרים. זיהומי שמרי קנדידה משגשגים עם כל סוג של סוכר, כולל סוכר לבן רגיל, סוכר גולמי, סוכר חום או סוכרים מלאכותיים הנמצאים במשקאות מתוקים דיאטטיים.
הימנעות ממשקאות מתוקים, כמו גם משקאות דיאט, העמוסים בסוכרים מלאכותיים, היא צעד חיובי ביותר בכיוון הנכון, אם אתם מעוניינים למנוע לא רק את זיהום שמרי הקנדידה, אלא אף את התפתחות מחלות כרוניות שונות.
סוכר במשקאות מתוקים גורם להחמרת תסמיני קנדידה
קנדידה היא תוספת מוגברת בגוף של שמרים הנקראים קנדידה אלביקנס. תזונאים מסבירים ששמרים אלו בדרך כלל נוכחים בגוף, אך מצב יתר שלהם עשוי להתרחש בשל תזונה גבוהה בסוכר ופחמימות, גלולות למניעת הריון ומתח. הגידול עלול לייצר תוצרי לוואי רעילים המשפיעים על המערכת החיסונית ועלולים להשפיע על הרקמות.
קנדידה בפה מאובחנת עם הופעת ציפוי צהוב על הלשון, וזיהומי שמרים בנרתיק מעוררים ברוב המקרים הפרשה צהבהבה מהנרתיק. תסמינים אחרים של סוכר המשפיע על קנדידה כוללים עייפות, כאבי ראש, כאבי מפרקים, עלייה במשקל ודיכאון.
משקאות מתוקים פוגעים באיזון אוכלוסיות החיידקים במעיים
בהתמודדות עם גידול יתר של קנדידה, מומלץ להפסיק לשתות משקאות מתוקים, בשל העובדה שסוכר הורס ויטמין B1, אינוסי טול, ביוטין, אשלגן ואבץ, ועלול לעכב הטמעת סידן וברזל.
כל החומרים המזינים האלו חשובים לסיוע למערכת החיסונית להילחם בקנדידה. כוס אחת של משקה מתוק עלולה להרוג עד 75% מהחיידקים הידידותיים במעי הגס.
משקאות אחרים המכילים סוכר המזיק לקנדידה
תזונאים מסבירים שקיימים משקאות אחרים מהם יש להימנע כשמתמודדים עם קנדידה. אלו כוללים את כל המשקאות האלכוהוליים, שרבים מהם מכילים שמרים וכמעט כולם מכילים סוכר. בנוסף, יש להימנע ממשקאות חלביים, היות והם מכילים לקטוז סוכר.
בנוסף, יש להימנע ממיצי פירות ורוב המשקאות המבוססים על קפאין. המשקאות בהם יש להתמקד כוללים מים מסוננים, תה צמחים ללא סוכר, הנחשבים לחומרים אנטי פטרייתיים, ומשקאות המבוססים על עשב לימון.
התמודדות עם תזונת קנדידה
קנדידה אינה בהכרח מצב קל לאבחון, לכן יש להקפיד להתייעץ עם הרופא כשהתסמינים מופיעים. היות וקנדידה חולקת תסמינים זהים למצבים בריאותיים אחרים, יתכן שהתסמינים קשורים למצב בריאותי אחר מלבד קנדידה.
כשמטפלים בקנדידה, חשוב לאכול מזונות המכילים פרוביוטיקה, על מנת לסייע באיזון הצמחייה במערכת העיכול. שינויים תזונתיים אחרים עשויים להיות נחוצים, מלבד הימנעות ממשקאות מתוקים.