קנדידה ואגוזים: חשוב להבין מה מותר ומה לא

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

מטרת תזונת קנדידה היא לשלוט על מצב יתר של קנדידה אלביקנס, פתוגן שבמצב עודף עלול לגרום לתסמינים לא נוחים כגון כאבי ראש, ערפול מוחי, כאבי מפרקים ובעיות עיכול. תכנית תזונה נמוכה בסוכרים, בשילוב עם השימוש בפרוביוטיקה ותרופות אנטי פטרייתיות, מהווים חלק מתכנית התזונה.

למרות שאגוזים מכילים באופן טבעי רמות נמוכות של סוכר, חלקם עשויים להכיל עובש, אשר גורם להיחלשות המערכת החיסונית, ומחמיר את המצב.

אגוזים המותרים לאכילה ואגוזים מהם יש להימנע

קיימות לא מעט בחירות של אגוזים לאכילה בתזונת קנדידה, כולל שקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן ואגוזי לוז. מומחי תזונת קנדידה מדווחים שהם בריאים ומכילים תוכן נמוך בעובש. אגוזים בעלי תוכן עובש גבוה מהם יש להימנע, כוללים בוטנים, פיסטוקים וקשיו.

ניתן אף להפחית את תכולת העובש של האגוזים המותרים באמצעות השרייתם במשך מספר שעות בערבות תמצית זרעי אשכוליות מעורבבים עם מים, ממליצים המומחים. היות וקמח חיטה הוא מוצר ממנו יש להימנע בתזונת קנדידה, מומלץ להחליף קמח שקדים במהלך אפיית המאפים האהובים.

בוטנים מכילים באופן טבעי עובש – לכן יש להיזהר מאכילת קשיו, אלא אם כן אוכלים אותם במצב גולמי ורוכשים אותם כשהם טריים ביותר. במקום קשיו ובוטנים, מומלץ לאכול שקדים גולמיים או אגוזי ברזיל, הנמוכים ביותר בסוכר, ואינם גורמים לרעילות כאשר אוכלים אותם בצורתם הגולמית ושומרים אותם בקירור על מנת למנוע עובש.

טיפים נוספים להתמודדות עם קנדידה

יש להקפיד על מנוחה מספקת בשמש, ככל הניתן. קנדידה משגשגת במצבי תשישות ומתח, אך אור השמש, בשילוב עם תזונה המחזקת את הכבד והמערכת החיסונית ומשפרת את התפקוד, על מנת לסייע לגוף להשיב מלחמה. זכרו תמיד ששמרים משגשגים באטמוספרה כהה ומעופשת, אשר כוללת שהות ממושכת מדי בבית.

מומלץ להקפיד לאכול מספיק סיבים כדי לתמוך בניקוי רעלים מהמעי הגס באופן טבעי, במקום לקחת תוספים העשויים להחמיר את המצב במקום לשפר את הקנדידה. קליפת פסיליום, קמח קוקוס, קמח פשתן, זרעי צ'יה וזרעי סובין, נחשבים לאפשרויות טובות.

חשיבות ההקשבה לגוף

יש להימנע מרוב מוצרי החיטה ושיבולת השועל, היות וזרעים אלו עלולים לעתים לגרום לתגובת יתר של קנדידה. רוב חולי הקנדידה צריכים להימנע מדגנים, מלבד אורז מלא, אך חלק מחולי הקנדידה יכולים לאכול שיבולת שועל ואפילו שעורה. כל חולה שונה, ולכן יש להבין כיצד להקשיב לגוף.

ההיבט החשוב ביותר הוא לאכול באופן שמרגיש טוב באופן אישי, עם תזונה ידידותית לקנדידה. חשוב להקפיד על צעדים אלו על מנת שניתן יהיה לחיות את החיים הטובים והבריאים ביותר!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

איזה אגוזים מותר לאכול בקנדידה?

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!