כשהיא נמצאת בגוף ברמות נאותות, קנדידה היא פטרייה המסייעת לעיכול וספיגת מזון. אך כשהיא במצב התפרצות, יש לנקוט באמצעי זהירות, שכן היא עלולה להתפתח לבעיות רפואיות חמורות המצריכות תזונה נכונה לקנדידה.
תזונת נטולת שמרים לטיפול בקנדידה היא אחת השיטות הטובות ביותר להפחתת ומניעת תסמיני קנדידה. אך מה בדיוק צריך להוציא מהתזונה? מאמר זה מפרט את הצעדים המדויקים לתזונה נכונה על מנת להיפטר מהקנדידה לתמיד!
תזונת קנדידה
קנדידה היא זיהום פטרייתי המשפיע על גברים ונשים בכל הגילאים, בחלקים שונים של הגוף. היא מתרחשת לרוב בפה, באוזניים, באף, בציפורניים, במערכת העיכול ובנרתיק. התסמינים כוללים ריח רע מהפה, צרבת קבועה ובעיות מפרקים. בשל התסמינים הרבים והמגוונים שלה, אנשים נוטים להתעלם מקנדידה, אינם מאובחנים כראוי, או מאובחנים בשוגג.
במצב של קנדידה, החדשות הטובות הן שניתן לנקוט בטיפולים טבעיים רבים. הטיפול העיקרי הוא שינוי בתזונה להרתעת מצב יתר של שמרים. לפני שמתחילים בתזונה החדשה, מומלץ להתחיל עם ניקוי רעלים על מנת לסייע לגוף להיפטר מהמצב העודף באמצעות שטיפת מערכת העיכול.
קיימות שתי אפשרויות ניקוי רעלים: נוזלים בלבד המטהרים את הגוף, או ניקוי רעלים עם תזונה עדינה יותר. ניתן אף להתחיל עם תכנית הדרגתית, ואז לבצע שלבים מתקדמים של התכנית.
נוזלים בלבד למשך יום עד יומיים
מתחילים באמצעות בישול ציר ירקות מבצל אורגני, שום, סלרי, כרוב, ומים. לאחר הבישול, מוציאים את הירקות ושומרים במקרר את המרק.
במהלך היום, ניתן ללגום מרק חם. יש לשתות הרבה מים כדי לסייע לגוף לסלק את כל הרעלים. אמנם אין זו תכנית ניקוי רעלים לטווח הארוך, אך ניתן לבצע אותה לפי הצורך אחת למספר שבועות.
ירקות מאודים – למשך שלושה עד חמישה ימים
הימנעות מדגנים, סוכרים, פירות, עמילנים ואלכוהול לתקופה זו מאפשרת התקדמות משמעותית במאבק נגד יתר קנדידה. יש לאכול בעיקר ירקות טריים אורגניים או מאודים. בשלב זה של התכנית, יש להתרחק מירקות עמילניים כגון גזר, צנוניות, סלק, בטטות ותפוחי אדמה התורמים לגברת רמות הסוכר המאכילות את הקנדידה. ממשיכים לשתות הרבה מים על מנת לסייע בדילול הקנדידה ומוצרי הלוואי שלה מהגוף.
במהלך תקופה זו, לא יותר מפעם ביום, ניתן לאכול סלטים המורכבים מירקות עליים כגון חסה, או ירקות מרירים כגון עלי סלק, והוספת מעט לימון.
תזונה המרתיעה קנדידה ומסייעת לגוף להיפטר ממנה לתמיד!
אלו השלבים התזונתיים המומלצים לחיים נטולי קנדידה:
הימנעות מהמזונות הבעייתיים
תחילה יש להמשיך להסיר מהתזונה את המאכלים המזינים קנדידה ומעודדים את פריחתה בגוף. מזונות אלו כוללים סוכר, קמח לבן, שמרים ואלכוהול. פריטים אלו מקדמים גדילת יתר של קנדידה. הימנעות מהם מאפשרת אף הימנעות ממזונות מעובדים ביותר, הנוטים להיות עשירים יותר בקלוריות ומרכיבים שאינם בריאים.
במבט קדימה, התזונה צריכה להתמקד בירקות, חלבונים באיכות גבוהה, ודגנים נטולי גלוטן כגון אורז מלא ודוחן. יש להימנע מבשרים וחלב או פירות, שלמרות שהם בריאים ביותר, הם מכניסים סוכר לגוף.
ירקות – מומלץ גם להימנע מירקות מתוקים מעט וזנים עמילניים כגון תפוחי אדמה, גזר, בטטות, סלק, אפונה וגזר. ירקות אלו אסורים בתזונת קנדידה קפדנית בשל תכולת הפחמימות הגבוהה שלהם, אך הם נחשבים בהחלט לרכיבים מזינים צפופים וניתן לחדש את אכילתם בהמשך הטיפול.
חיזוק מערכת החיסון – יש להקפיד על אכילת המאכלים המומלצים בתזונת קנדידה, כולל חומץ תפוחים, כרוב כבוש, ירקות מותססים וירקות בעלי עלים ירוקים, שמן קוקוס, דבש, שום, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, מיץ חמוציות שאינו ממותק, חלב סויה, ותבלינים כגון כורכום וקינמון.