חיסונים הניתנים בילדות הם חלק משמעותי מהתפתחות קנדידה וזיהומים אחרים. גם חשיפה לחומרי הדברה וכימיקלים שונים גורמים לאנשים להיחשף לזיהומי קנדידה, שכן כימיקלים אלו הורגים את החיידקים הטובים במעיים, שתפקידם להגן על הגוף.
מערכת חיסונית ירודה היא אחד הגורמים השכיחים ביותר לאובדן זיכרון. אנשים רבים סובלים מקנדידה כאשר המערכת החיסונית שלהם פועלת מתחת לנורמה.
קנדידה היא מצב בו שמרים המתרחשים באופן טבעי במערכת העיכול, יוצרים רעלים רבים בגוף, כשהקנדידה מתרבה במעיים. רעלים אלו משפיעים על המוח, כשאובדן זיכרון הוא אחד התסמינים של קנדידה.
השפעת הקנדידה על המערכת החיסונית
כשהגוף יוצא מאיזון בגלל תזונה חומצית מידי המשפיעה על הכבד, או כשקיים מחסור בסובין, ויטמינים ומינרלים נחוצים, כמו גם בעקבות שתיית יותר מידי אלכוהול, המעיים נסתמים. גם מצבי חשיפה לקרינה, לרעלים סביבתיים או לאחר משברים רגשיים משמעותיים, המערכת החיסונית נחלשת. במצב זה קנדידה אלביקנס יוצאת מכלל שליטה.
חלק מהתסמינים הנפוצים של קנדידה הם אובדן זיכרון, בריאות כללית לקויה, כאבי ראש, כאבי עצמות, כאבי בטן, עצירות או שלשול, היחלשות הראייה, סחרחורות ובעיות איזון. אדם עשוי לחוות חלק מתסמינים אלו או אף אחד מהם, אך הבעיה המשמעותית ביותר היא בעיית הזיכרון.
הטיפול בקנדידה הוא קל וכל מה שיש לעשות הוא להרעיב אותה ולא לספק לה את המזונות הגורמים לה לשגשוג. תזונה המיועדת לסילוק הרעלים מהגוף מובילה לשיפור הבריאות ושיפור הזיכרון.
תזונת קנדידה
התזונה הדרושה לטיפול בקנדידה מבוססת בעיקר על הימנעות מסוכרים ומזונות המאכילים אותה. לאחר שבוע של הקפדה על דיאטה מתאימה, זיהום הקנדידה מופחת וניתן לשלוט במצב.
השיטה הטובה ביותר להילחם בקנדידה ולשפר מחדש את המערכת החיסונית היא להרעיבה לתקופה מסוימת, ולאמץ גישה קיצונית ביותר הכוללת הימנעות מכל המוצרים המכילים קמח חיטה, כלומר, ללא לחם, עוגות או מאפים, היות ואלו מומרים במהירות לסוכרים.
קמח חיטה וקמחים רבים אחרים גורמים לקנדידה לשגשג במערכת החיסונית ולהחמיר את המצב. יש להימנע לתקופה מסוימת מממתקים, כולל משקאות ממותקים, מיצי פירות מתוקים ודבש. יש להימנע גם ממוצרי חלב, כולל חלב סויה המזין קנדידה.
כל הירקות בעלי העלים הירוקים הם פשוט נהדרים וכך גם מרבית הירקות, אך יש להימנע מתפוחי אדמה או בטטות וגזר לתקופה מסוימת, היות והם מומרים במהירות לסוכר במערכת העיכול, וגורמים לשגשוג הקנדידה.
אורז מלא טוב לתזונת קנדידה, אך אם המצב כרוני יש לבשל אותו עם שמן זית או שמן סובין באיכות טובה, ולהשתמש בשמנים אלו לסלטים וירקות מבושלים, על מנת להאט את תהליך המרת הסוכר בגוף.
שמנים אלו מזינים ומעכבים את הקנדידה, היות והיא אינה אוהבת שמנים. ניתן לבשל את האורז המלא גם עם שום כדי לעכב צמיחת יתר של קנדידה. יש לאכול שמן ושום בכל ארוחה עד לשיפור המצב.
תזונה עשירה בחלבונים יעילה ביותר במאבק נגד קנדידה
מומלץ לאכול חלבון בכל ארוחה, כולל סוגים שונים של שמני דגים כגון סלמון, בורי, סרדינים, טונה, ביצים, שקדים, עוף ובשר בקר, הנחשבים כמקורות טובים של חלבונים. יש להקפיד על תזונה זו במשך מספר ימים ולעקוב אחר השפעת המזונות על הקנדידה. מזונות המחמירים את המצב גורמים להתפרצות מהירה של התסמינים לאחר האכילה. יש להימנע מאכילת מזונות כגון טופו, סויה וגבינה היות ואלו מזונות מותססים המעודדים קנדידה.
כדאי לאכול ירקות בכל ארוחה, ובמיוחד סלרי, היעיל במאבק בקנדידה בזכות שפע הסובין שלו, המטהר את המעיים. זוהי תזונה בסיסית ביותר המבריאה את המערכת החיסונית ומשפיעה באופן של חיטוי המעכב קנדידה וחיידקים אחרים. נבטים נחשבים אף הם למזון נהדר, אך יש להקפיד לשטוף אותם היטב.
השפעות התזונה על שיפור הזיכרון
המלצות תזונתיות אלו מועילות לשיפור אובדן הזיכרון, ויש לאכול מספיק במהלך הדיאטה כדי למנוע תחושת רעב. ארוחות מתאימות יכולות לכלול סלטים עם ביצים קשות או תונה, אורז מלא וחטיפים בריאים כגון שקדים, ברוקולי או תרד עם מעט שמן זית, ומעט שום.
יש להימנע מכל המזונות המכילים שמרים וסוכרים המחמירים את אובדן הזיכרון במצב של קנדידה. סובין משפר את תפקוד המעיים ומעניק לגוף דחיפת חומרים מזינים מעולים הדרושים לבריאות ותפקוד מוחי תקין.