קנדידה בגרון

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

קנדידה היא למעשה זן של פטרייה המתיישבת על העור או הרירית בחללי הגוף באופן תקין. קנדידה אלביקנס היא אחד הזנים של פטריית השמר הנמצאת בכל ריריות הגוף, במעיים, בעיניים, אוזניים, שלפוחית השתן, קיבה, ריאות, נרתיק, חלל הפה והגרון.

אורגניזם זה נמנה מבין מיליארדי האורגניזמים הידידותיים החיוניים לגוף. אחד התפקידים המשמעותיים של הקנדידה הוא לזהות ולהשמיד חיידקים מזיקים. אך עם זאת, צמיחת הקנדידה נמצאת תחת מנגנון ויסות, שכן התפתחות אשר תצא מכלל שליטה תגרום לזיהום בגוף ולסיבוכים רפואיים.

מחלות מסוימות, מתח, או שימוש בתרופות מקבוצות מסוימות יכולות להפר את האיזון הפגיע, שגורם לקנדידה לגדול ללא פיקוח.

תרופות כמו סטרואידים ואנטיביוטיקה, ומחלות כמו סוכרת, איידס, גידולים סרטניים ויובש בפה יכולים לגרום לקנדידה בגרון. כמו כן שינויים הורמונאליים החלים בגוף האישה יכולים להוביל לקנדידה. עישון כידוע עשוי לגרום אף הוא לקנדידה בחלל הפה והגרון.

מהם הסימנים הקליניים השכיחים?

קנדידה בגרון בדרך כלל מתפתחת בפתאומיות, ויכולה להפוך לבעיה כרונית, הנמשכת תקופה ארוכה. הפטרייה מפרישה רעלנים המשפיעים על מערכות הגוף השונות. הסימן הנפוץ בנוכחות הפטריה הוא הופעת כתמים לבנים ברירית הגרון ובחלל הפה, כמו גם הלשון, החיך והחניכיים. לעיתים אם כי לא בכל המקרים, יופיעו כתמים לבנים על השקדים.

הכתמים על הרירית עשויים לגרום לכאב בעת מגע או במהלך צחצוח שיניים. במקרים חמורים, הקנדידה עלולה להתפשט לוושט.

התסמינים הנפוצים הם כאב גרון, צרידות, קושי בבליעה או דלקות גרון חוזרות ונשנות. מטופלים רבים מתלוננים על תחושה של חסימה בעת הבליעה.

זיהום שמתפשט מחוץ לתחום הוושט יכול לגרום לעליית החום. סיבוכים קליניים הם התפשטות הקנדידה לחלקים אחרים כמו ריאות, כבד ועור. זה קורה בדרך כלל אצל חולי סרטן, איידס ופרטים אחרים הסובלים ממערכת חיסונית חלשה.

איבחון קנדידה בגרון

אבחון הקנדידה באיזור הגרון שייך לתחום רפואת אף-אוזן. לעיתים אפילו רופא שיניים יכול לאתר קנדידה בחלל הפה, ואז מפנה לרופא אוזן גרון להמשך טיפול. כאשר קנדידה מאובחנת על ידי רופאי אף אוזן גרון באמצעות מכשור ידני המוחדר לגרון בעת הבדיקה הרפואית.

דגימת רירית הנלקחת במסגרת בדיקת ביופסיה יכולה לאשר למעשה את האבחנה. תרבית גרון, אנדוסקופיה וצילום רנטגן במידת הצורך מסייעים לרופא לאמת או לשלול את החשד ולאבחן את הקנדידה.

במהלך בדיקה אנדוסקופית, מוחדר לגרון צינור גמיש שבקצהו מצלמה מזערית המאפשרת לרופא לבחון את חלל הגרון על צג. במידת הצורך תלקח דגימת רירית במהלך ההליך הרפואי.

דרכי טיפול בקנדידה בגרון

בעוד שבילדים ומבוגרים בריאים ניתן לטפל ביעילות בקנדידת הגרון, בקרב חולים הלוקים במערכת חיסונית חלשה או כאלה הנוטלים תרופות המחלישות את המערכת החיסונית, הטיפול הינו מסובך יותר. תרופות אנטי פטרייתיות, אשר בדרך כלל נלקחות במשך תקופה של 10 עד 14 ימים, מסייעות לטיפול בפטרת הגרון. תרופות אלה נמכרות כטבליות, או לחילופין כנוזלים. דרך נוספת וחיונית לטיפול הינה צריכת מזונות אנטי פטרייתיים והמעטת צריכת מזונות המכילים סוכרים ושמרים.

עקרונות הטיפול בקנדידה הם שיקום פלורת מערכת העיכול, חיזוק המערכת החיסונית ומתן טיפול הפועל נגד הקנדידה באופן ישיר.

כיצד ניתן למנוע את הפטריה?

לעיתים ניתן למנוע את התפשטות הזיהום באמצעות שמירה על היגיינת הפה, צחצוח שיניים על בסיס קבוע. חשוב להמעיט בשימוש בתרסיסי פה שנועדו לרחיצה מהסיבה שמוצרים אלה יכולים לפגוע באיזון התקין של הפלורה הטבעית בפה ולהוביל לזיהומים פטרייתיים.

דרך נוספת היא להגביל את כמו צריכת הסוכרים והמזונות המתוקים המעודדים את צמיחת הקנדידה. בנוסף, עישון כאמור, מאוד מעודד את הקנדידה לשגשג ולכן מומלץ להפסיק לעשן.

אולי יעניי אותך גם:

טיפול בקנדידה על ידי הרפואה הסינית: כך רפואת המזרח הרחוק יכולה לעזור

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!