אסתמה, קנדידה והקשר ביניהם

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

אחת התופעות השכיחות בקרב חולי אסתמה היא הופעה של קנדידה בחלל הפה. הקנדידה מופיעה בחלל הפה בצורת תפליט לבן, אשר אופייני מאוד לחולי אסתמה המטופלים על ידי סטרואידים.

הטיפול הממושך והמאסיבי בסטרואידים מעלה את הסיכון לפתח קנדידה של הפה במידה ומדובר בטיפול מקומי וקנדידה במקומות אחרים במידה ומדובר בטיפול סיסטמי, ולכן על חולי אסתמה להיות מודעים לעניין ולנקוט באמצעי הזהירות האפשריים על מנת להימנע ככל שניתן מהופעת הקנדידה.

שימוש בסטרואידים בשאיפה אצל חולי אסתמה

חולי אסתמה רבים משתמשים בסטרואידים בשאיפה על מנת לשלוט בהתפרצות ההתקפים.

שימוש במשאפים נחשב לאחד הטיפולים הנפוצים ביותר בקרב חולי אסתמה, והסטרואידים המגיעים אל דרכי הנשימה של החולים באמצעות המשאף מסייעים למנוע את הופעת התהליך הדלקתי הגורם להתקף האסתמה וכתוצאה מפחיתים את ההתקפים.

כידוע, שימוש בסטרואידים ופגיעה במערכת החיסון מאפשר לזיהומים פטרייתיים להתפתח, וכך, חולי אסתמה המשתמשים על בסיס קבוע בסטרואידים בשאיפה נוטים לפתח קנדידה של חלל הפה.

יש לציין שמכיוון שמדובר בטיפול מקומי בלבד, הקנדידה במקרים אלה מתפתחת כמעט רק בחלל הפה והיא אופיינית מאוד.

איך נמנעים מקנדידה לאחר שימוש במשאפים?

מכיוון שרוב חולי האסתמה משתמשים במשאף, וחלק מהם עושים זאת באופן קבוע ועל בסיס יום יומי, על חולי האסתמה לדעת איך להימנע מהתפתחות הקנדידה ואיך להפחית ככל שניתן את אירועי הפטרת בחלל הפה.

אחת ההמלצות הנפוצות והיעילות ביותר לחולי האסתמה, היא לשטוף את הפה מייד לאחר השימוש במשאף.

שטיפת הפה מסייעת לסלק את שרידי הסטרואידים מחלל הפה, ובכך מפחיתה באופן משמעותי את פעולתם ואת השפעתם על מערכת החיסון בפה.

שטיפת הפה צריכה להיעשות לאחר כל שימוש במשאף, ובדרך זו ניתן למנוע את רוב אירועי הקנדידה של הפה.

שטיפת הפה חשובה מאוד ואין להקל בה ראש, במיוחד אצל חולי אסתמה המשתמשים במשאף על בסיס יום יומי או מספר פעמים ביום.

למרות שמצד חולים רבים זה לא נוח לשטוף את הפה לאחר כל שימוש, חשוב מאוד להתרגל לזה על מנת למנוע ככל שניתן את אירועי הקנדידה בחלל הפה. יש לציין שבמידה ומשתמשים במשאפים שאינם מכילים סטרואידים (כמו לדוגמא ונטולין) אין כמובן צורך בשטיפת הפה לאחר כל שימוש.

קנדידה ושימוש סיסטמי בסטרואידים

אצל חולי אסתמה שאינם מאוזנים, קיים במקרים רבים שימוש בסטרואידים סיסטמיים. למרות שלטיפול מסוג זה השפעה ארוכת טווח קשה, לעתים אין ברירה ורופאים רבים מטפלים בחולים על ידי סטרואידים במתן סיסטמי דרך הפה. מכיוון שהסטרואידים האלה גורמים לפגיעה קשה במערכת החיסון בכל הגוף, שימוש קבוע בהם מעורר זיהומים שונים וביניהם זיהום בקנדידה. במקרים אלה, מלבד קנדידה של חלל הפה עלולה גם להופיע קנדידה של הנרתיק אצל נשים.

הסיכון לקנדידה נרתיקית עולה במהלך שימוש בגלולות למניעת הריון או לאחר טיפול אנטיביוטי ממושך.

הפטרת במקרים אלה מתפתחת לאור הכשל החיסוני של הגוף והירידה ביכולת מערכת החיסון, ועל מנת למנוע אותה חשוב מאוד להקפיד על היגיינה ובמקרי הצורך להשתמש בטיפול מניעתי על ידי תרופות אנטי פטרייתיות.

איך מתמודדים עם הפטרת אצל חולי אסתמה?

ברוב המקרים, הפטרת אצל חולי אסתמה היא קלה יחסית וניתן לטפל בה בקלות על ידי תכשירים אנטי פטרייתיים.

במידה והפטרת קשה יותר, אין ברירה אלא להשתמש בטיפול מונע הכולל שימוש בתרופות אנטי פטרייתיות במינון מסויים על מנת למנוע את התפתחות הפטרת. יש לציין שמקרים אלה נדירים יחסית, ובמקרים מסוג זה יש כמובן להתייעץ עם רופא מתאים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

אסתמה

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!