הקשר בין קנדידה למחלת הסרטן

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

הקשר בין פטריית הקנדידה לסרטן הוא קשר מורכב ביותר שכן לפי המומחים בתחום לא זו בלבד שחולי הסרטן נמצאים בסיכון מוגבר לפתח קנדידה אלא שפטריית הקנדידה מעמידה את החולים בה בסיכון לפתח סרטן.

עם זאת, יש לציין כי הנושא שקושר את הקנדידה לסרטן ואת הסרטן לקנדידה נמצא עדיין במחקר מעמיק ושקנדידה היא אחת ממעוררות המחלוקת הגדולות ביותר בין קהילת הרופאים הקונבנציונאליים לבין קהילת הרפואה האלטרנטיבית.

מדוע ניתן לראות שכיחות גבוהה של קנדידה בקרב חולי סרטן?

למרות שכפי שציינו, הקנדידה מעוררת מחלוקת של ממש כבר עשרות שנים, הרי שעל דבר אחד כל הצדדים בקונפליקט רב השנים הזה מסכימים – הקנדידה פוגעת בשכיחות גבוהה ביותר בחולי סרטן יחסית לאוכלוסייה הכללית.

על מנת להבין את המקור לשכיחות הגבוהה הזו יש להבין את מנגנון הפעולה של הקנדידה. ובכן, הקנדידה היא פטרייה שמתקיימת באופן טבעי באזורים שונים בגופנו. בין היתר היא נמצאת באופן טבעי במעי הגס, בנרתיק הנשי, בגרון, בעור ואף בחלל הפה.

הפטרייה המיוחדת הזו מוגדרת כזיהום אופורטוניסטי כשהמשמעות של הביטוי היא שהזיהום לא פוגע בכל אדם באשר הוא אלא אם כן נקרית בדרכו ההזדמנות.

על כל תא של קנדידה שמצוי בגופנו קיימים מילוני חיידקים שמבקרים את ההתפשטות שלו ובנוסף לכך ההתפשטות של הקנדידה מבוקרת על ידי מערכת החיסון שלנו.

לרוע המזל, ישנו מגוון רחב של מצבים שיכולים להביא לפגיעה באוכלוסיית החיידקים הטובים או לפגיעה במערכת החיסון. כתוצאה מכך, הקנדידה יכולה להתחיל להתפשט באין מפריע.

לדוגמה ניתן לכתוב כי אנשים שנוטלים אנטיביוטיקה במינונים גבוהים לעתים קרובות עשויים לסבול מזיהום של קנדידה על רקע הפגיעה בחיידקים הטובים וכי אנשים שסובלים מדיכוי של מערכת החיסון נמצאים אף הם בסיכון מוגבר לסבול מהפטרייה.

כידוע, גם הטיפולים הכימותרפיים הניתנים לחולי הסרטן וגם מחלת הסרטן עצמה גורמים לפגיעה במערכת החיסונית ולפיכך כל חולה סרטן, בין אם הוא עובר טיפולים כימותרפיים ובין אם לא, נמצא בסיכון לסבול מזיהום הקנדידה.

נשאלת השאלה – האם קנדידה אכן מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן?

אמנם כיום קיים קונצנזוס לגבי רמת השכיחות של הקנדידה בקרב חולי הסרטן אך עדיין לא הגיעו כל החוקרים בתחום לכדי הסכמה בנוגע לסוגיית רמת הסיכון שנמצאים בה חולי הקנדידה לפתח סרטן.

עם זאת, לפי מחקרים מסוימים נראה כי פגיעה כרונית של קנדידה באזורים ספציפיים בגוף אכן קשורה להגדלת הסיכוי לחלות בסרטן באזור זה.

כך למשל קנדידה שגורמת לדלקת בוושט (מחלה שנקראת אזופגיטיס) מגדילה את הסיכוי לחלות בסרטן בוושט על רקע החידוש הבלתי פוסק של התאים באזור.

בנקודה זו חשוב לציין שישנם מטפלים רבים שמגיעים בעיקר מרקע אלטרנטיבי (מתחום הרפואה המשלימה) שמאמינים כי הקנדידה עלולה לגרום למגוון רחב של סוגי סרטן ללא קשר למקום שבו התפתחה.

אמנם עדיין לא מדובר על עדויות מבוססות אך באופן כללי נראה כי הפטרייה מפרישה רעלים מסוימים ששוקעים ברקמות שונות בגוף ושמגדילים את הסיכוי להתפתחות של גידולים באזורים שונים.

אמנם בקרב חולי סרטן רבים ניתן לראות זיהומים קשים של קנדידה, אך עדיין לא ניתן לקבוע בוודאות כי הקנדידה קדמה לגידול או שמא הגידול קדם לקנדידה.

לסיכום

אמנם עדיין רב הנסתר על הגלוי בכל הקשור ליחסי הגומלין המורכבים של פטריית הקנדידה ומחלת הסרטן, אך חשוב מאוד להיות מודעים לכך שקשר זה קיים. לאינטראקציה בין המחלות השונות יש להתייחס גם מבחינה טיפולית וגם מבחינת המעקב אחר החולים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7691224
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!