הקשר בין סינוסיטיס כרוני וקנדידה

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

קנדידה יכולה להיות גורם למחלות כרוניות רבות וביניהן סינוסיטיס. לפיכך, חולים רבים המאובחנים עם סינוסיטיס כרוני, אינם חשים הקלה לאחר טיפול אנטיביוטי ושימוש בתרסיסי אף שונים.

חיסול החיידקים החיוניים לגוף במערכת העיכול באמצעות שימוש באנטיביוטיקה, למעשה תורמים לצמיחת שמרי הפטרייה בסינוסים של הגוף ואף באזורים נוספים.

השימוש באנטיביוטיקה משבש את סביבת החיים התקינה במעי ומוביל להתפתחות הקנדידה, כאשר דלקת סינוסים פשוטה הופכת בהדרגה לבעיה כרונית. חוקרים רבים מדווחים כי קיים קשר בין פטריית השמר וסינוסיטיס כרוני.

מהו סינוסיטיס?

סינוסיטיס הוא דלקת של קרומי האף והסינוסים. סינוסיטיס הוא בעיה בריאותית שכיחה בישראל , כאשר מעל 850 אלף חולים לוקים במחלה מדי שנה.

השפעתו על איכות החיים משמעותית ועשויה לפגוע באדם מבחינה פיסית, תפקודית ונפשית.

סינוסיטיס כרוני הינו מצב דלקתי בסינוסים אשר נמשך מעל לשמונה שבועות. הדלקת גורמת בדרך כלל לכאבי ראש כרוניים, נזלת, גודש באף ואובדן חלקי של חוש הטעם והריח.

פטריות ועובש נמצאות באוויר ופולשות למערכת דרכי הנשימה העליונה. חוקרים רבים מדווחים כי דגימות הנלקחות מאדם המאובחן בדלקת הסינוסים, עשויות להצביע על נוכחות של זני פטריות רבים במעברי האף.

כיצד זיהום פטרייתי גורם לסינוסיטיס כרוני?

מסיבות רבות, הכוללת שימוש גובר באנטיביוטיקה וצריכה גוברת במזונות ממותקים ומשקאות קלים, שמרי הקנדידה מנצלים את התנאים האידיאליים בגופנו ומתרבים. אנשים רבים כלל אינם מודעים לנוכחות הפטרייה והתפשטותה במערכת העיכול, הסינוסים ואזורים נוספים.

זיהומים הגורמים לאף סתום, מובילים לנפיחות במעברי האף עד לחסימתם המלאה. זיהום חיידקי הוא תוצר משני לחסימת החללים השונים בגוף, והסינוסים בפרט. כאשר זה קורה, רירית האף משנה את צבעה לצהוב- ירקרק.

חולים רבים בשלב זה פונים לרופא לקבלת טיפול אנטיביוטי. למרבה הצער, האנטיביוטיקה מחמירה את הזיהום ואינה מטפלת בשורש הבעיה, מגבירה את הנפיחות והופכת לזיהום חיידקי כרוני. למעשה, טיפולים שמרניים כמו רחיצת מעברי האף יעילים יותר מאנטיביוטיקה לטיפול בבעיה סינוסיטיס, אולם אינם יעילים די במצב כרוני.

טיפול

בשנים האחרונות נפוצה הידיעה כי סינוסיטיס כרוני הנגרם על ידי קנדידה, אינו מגיב לטיפול באנטיביוטיקה ולכן, מומחים רבים ממליצים על הימנעות מהשימוש באנטיביוטיקה, טרם איתור הגורם המדויק. ובכל זאת, רופאים רבים ממשיכים להמליץ על טיפול אנטיביוטי וזאת משום שאינם מודעים לחלופה הטיפולית.

סינוסיטיס כרוני הנגרם על ידי זיהומם שמרים ניתן לטיפול ביעילות באמצעות שימוש בתרופות אנטי פטרייתיות ותרסיסי אף. כמו כן, שימוש בשמן קוקוס, חומץ תפוחים ותרופות טבעיות אחרות, עשויים לסייע בטיפול בזיהום.

מומלץ להתחיל את הטיפול באמצעות שטיפות האף, על ידי תמיסת מלח ומים פושרים. רחיצת מעברי האף נעשית לפחות פעמיים ביום. כמו כן רצוי להרבות בשתיית נוזלים ולשאוף אדים חמים לפתיחת האף.

בנוסף, מומלץ על שימוש במכייחים, תרופות המסייעות לשחרור הליחה מדרכי הנשימה ולניקוז הסינוסים. גואפנסין וקרבוסיטאין הן תרופות מכייחות הנמכרות בבתי המרקחת.

ניתן להשתמש במשככי כאבים כמו פאראצטמול ואיבופרופן לצורך הקלה בכאבים ולהפחתת החום. שילוב של תרסיס אף, מקל על גודש האף, ועל תחושת אף סתום.

ניתוח לטיפול בסינוסיטיס כרוני

במקרים של סינוסיטיס כרוני אשר אינו ניתנן לטיפול בעזרת אמצעים אחרים, הכוללים טיפול אנטיביוטי, אנטי פטרייתי וסטרואידים, נשקלת התערבות כירורגית.

הליך המשלב שימוש אנדוסקופי בניתוח, נעשה באמצעות החדרת אנדוסקופ בעל סיב אופטי, לחלק הפנימי של האף והסינוסים.

המנתח בוחן את פתחי הניקוז ומסלק את הרקמות הסותמות את האזור. הליך זה משפר את הניקוז מהסינוס ומאפשר תפקוד תקין של מעברי האף.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

סינוסיטיס כרוני וקנדידה

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7691224
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!