מתכונים מומלצים לסובלות מקנדידה

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

אחד ההיבטים הקשים ביותר בתזונת קנדידה היא ההבנה מה בדיוק ניתן לאכול. קיימת רשימת המזונות המותרים והאסורים, אך לא ברור כיצד יוצרים ארוחה מתוך כ החומרים החדשים האלו. מאמר זה מספק מתכוני קנדידה מהנים, כמו גם חלופות שימושיות לקפה של הבוקר.

ידוע כי קנדידה זקוקה לאוכל על מנת לשגשג בגוף שלנו ולכן, כדי לטפל בה צריך להימנע מלאכול מאכלים סוכריים. למרות שיש תפריט מומלץ לסובלים ולסובלות מפטריית הקנדידה אין זה אומר שמעתה ואילך ימנעו מעצמם הנאה מאוכל.

בכתבה זו צירפנו מתכונים מומלצים וטעימים לכל אלו שסובלים מקנדידה אך עדיין מעוניינים להינות מהאוכל שהם אוכלים.

ארוחת בוקר

זהו מתכון מצוין המתאים לתזונת קנדידה, אותו ניתן להכין בתחילת היום. חיוני לאכול ארוחת בוקר המעניקה שפע אנרגיה מתמשכת, כך שחביתה או דייסת כוסמת הן אפשרויות נהדרות. עם ההתקדמות לשלבים הבאים של הדיאטה, התזונה הופכת להיות קלה יותר.

דגני קוקוס וקינמון

רוב האנשים אוכלים דגנים כחלק משגרת הבוקר שלהם, ואינם מבינים עד כמה הם אינם בריאים. דגני קוקוס וקינמון הם גרסה בריאה יותר, שכן הם פריכים, מתוקים קלות, ומכילים תוספת טעימה של קינמון.

מפזרים קוקוס מגורר ומגישים את הקערה עם חלב שקדים שאינו ממותק לארוחת בוקר של קערה עשירה וממלאת. אם מוסיפים פירות נמוכים בסוכר, ניתן לפזר מעל גם מספר אוכמניות טריות. אין צורך להיות ילד כדי ליהנות מקערת דגנים.

זמן ההכנה לארבע מנות: 32 דקות

מצרכים:

כוס וחצי קמח שקדים

חצי כוס קוקוס ממותק מגורר

כפית וחצי קינמון

רבע כפית מלח

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית וניל ללא אלכוהול

חצי כפית אבקת סטיביה

כף שמן קוקוס מומס

חלבון ביצה בטמפרטורת החדר

חופן אוכמניות לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות
  2. בקערה בינונית, מערבבים את קמח השקדים, הקוקוס הטחון הלא ממותק, קינמון, מלח וסודה לשתייה. מקציפים ומניחים בצד.
  3. בקערה קטנה מניחים וניל ללא אלכוהול, אבקת סטיביה ושמן קוקוס מומס. מקציפים עד שאבקת הסטיביה נמסה. בקערה קטנה נוספת מקציפים חלבון ביצה, ומערבבים אותה עם התערובת הנוזלית. מקציפים ביסודיות.
  4. מוסיפים רכיבים נוזליים לייבוש התבלינים, ומערבבים היטב ליצירת בצק. מרדדים את הבצק לקבלת בצק דגנים, ומניחים על נייר אפייה בתבנית. אופים במשך 12 דקות.
  5. בעזרת סכין חד, חותכים בזהירות את הבצק לרצועות קטנות ויוצרים ריבועים.

התוצאה היא דגנים מגניבים לחלוטין, אותם מגישים עם חלב קוקוס או חלב שקדים.

ארוחת צהריים

זהו מתכון לארוחת צהריים טעימה, על טהרת תזונת הקנדידה. הוא מתאים לשלבים המוקדמים של התזונה.

רביולי עם כוסמת

אנשים רבים סבורים שכוסמת היא דגנים, אך למעשה היא אינה קשורה לחיטה כלל. היא עשירה בחלבונים, מהווה מקור עשיר של מגנזיום ומסייעת לשמירת איזון רמות הסוכר בדם לאורך כל היום. היא זמינה בזנים בהירים או כהים. לסוג הכהה יש טעם אדמתי, והסוג הכהה נחשב למזין יותר.

זמן ההכנה ל-18 רביולי: שעה

המצרכים למילוי הרביולי

כף שמן זית

חצי כוס בצל קצוץ דק

שן שום טחונה

קילו בשר טחון של עוף או בקר

חצי קילו ירקות כגון מנגולד או תרד, קצוצים גס

שמינית כפית אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל והשום, ומבשלים עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד להשחמה.
  4. מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שהם מתרככים.
  5. מוסיפים את אגוז המוסקט הטחון, המלח והפלפל, מגבירים מעט את החום, מבשלים עוד קצת ומניחים בצד.

המצרכים להכנת הרביולי

2 כוסות קמח כוסמת

רבע כפית מלח

2 חלמונים

ביצה

כף שמן זית

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה, מוסיפים קמח כוסמת ומלח, ומערבבים. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח, ומוסיפים חלמונים, ביצה ושמן זית. בעזרת מזלג, מערבבים בעדינות את תערובת הביצים, ובהדרגה מתחילים לערבב אותם עם תערובת הקמח, מעט בכל פעם, עם תנועות בחישה, עד שהבצק הופך להיות נוקשה. משטחים אותו על משטח מקומח קלות, לשים ומעצבים בצק לכדור חלק.
  2. עובדים עם מחצית הבצק בכל פעם, מרדדים עד שהוא דק, חותכים לשלושה עיגולים קטנים, לוקחים כף מהמילוי ומניחים על מרכז עיגול הבצק, ואז מרטיבים את הקצוות עם מים. מניחים למעלה עיגול בצק נוסף ולוחצים בשוליים עד שהרביולי אטום היטב. מניחים בצד על משטח מקומח קלות, ושבים על התהליך עם העיגולים והמילוי הנותרים.
  3. בסיר גדול מרתיחים מים מלוחים. מכניסים בעדינות את הרביולי ומבשלים, קצת בכל פעם, עד שהם רכים. מסירים את הרביולי מהסיר עם עף מחוררת, ומגישים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7691224
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!