נכון או לא: המיתוסים הנפוצים ביותר על פטריית הקנדידה

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

מיתוסיםצמיחת הקנדידה בגוף מתבטאת בתופעות נפשיות וגופניות מורכבות, הניתנות לטיפול באמצעים תרופתיים ושינויים משמעותיים באורח החיים. היא נובעת כתוצאה משימוש ארוך טווח בהורמונים ותרופות, לחצים נפשיים ותזונה המכילה שפע פחמימות וסוכרים. אלו מחלישים את המערכת החיסונית ומאפשרים, בין היתר, את שגשוג הקנדידה.

קיימים מיתוסים שונים המובילים להתייחסות וטיפול שגוי בתופעה, הנובעים ברובם מחוסר ידע אמין ומדויק. מאמר זה סוקר את הטיפים הנפוצים הקשורים לקנדידה.

8 מיתוסים על קנדידה

1. קנדידה זקוקה לסוכרים כדי להתפשט

היצר העיקרי של כל יצור חי הוא הישרדות. כשמסירים את מקורות המזון מצורת השמרים של קנדידה, ממירים אותה לצורת פטרייה המחפשת מזון בגוף. סוכרים מזינים קנדידה באופן יעיל ביותר, אך אין זו עובדה מוחלטת שתזונה נטולת סוכרים ופחמימות פשוטות מרעיבה אותה למוות.

אנשים שאינם לומדים את המידע המדויק לגבי קנדידה, מטפלים בה בצורה שגויה. יש להשתמש במגוון גישות שאינן רעילות המשיבות את השמרים לצורתם המקורית ולאחר מכן להסיר את השמרים העודפים באמצעות העצמת מערכת החיסון.

2. רק אנשים עם מערכת חיסונית לקויה סובלים מקנדידה

נקודת המבט הרפואית היא שאנשים עם מערכת חיסונית לקויה, הסובלים מאיידס, טיפולים למערכת החיסון וכימותרפיה, סובלים מקנדידה. זהו מידע מטעה המראה על חוסר ידע מלא לגבי קנדידה, מיקרוביולוגיה ופיזיולוגיה. בנוסף, זה בדיוק ההפך ממה שכל המחקרים הוכיחו ברציפות מאז שנת 1940, כשהאנטיביוטיקה הוצגה לראשונה.

מצד שני, מערכת חיסונית מדוכאת, או מערכת חיסונית מדוכאת מעט תורמת להתפשטות פטריית קנדידה. הגורמים הידועים כמדכאים את המערכת החיסונית הם דאגות, מתח, צבעי מאכל, סוכר ופחמימות. כך שלמרות שמערכת חיסונית מוחלשת תורמת להתפתחות קנדידה, היא אינה הגורם היחיד או העיקרי, אך כמעט תמיד אחראית במידה מסוימת.

3. קנדידה זקוקה לסביבת pH חומצה כדי לגדול

זהו מיתוס נפוץ נוסף הגורם לאנשים להימנע מכל מה שאמור להיות בסיסי בגוף. מערכת העיכול, בסיס פי הטבעת ורקמת הנרתיק אמורים להיות חומצתיים. חיידקי חומצה לקטית מייצרים חומצה לקטית כדי לשמור על pH חומצה.

הקיבה חומצית ביותר, וחומציות מיצי הקיבה מסייעות לעורר תפקודי לבלב, כמו גם לשמור את רמות ה-pH התקינות של מערכת העיכול. חומצות מרה תורמות אף הן לשמירת pH חומצה. בסביבה חומצית, קנדידה קיימת בצורת שמרים, אך ברגע שהיא מתחילה לעבור בגוף, pH בסיסי מגרה את המרתה לצורת פטריות.

4. רק לנשים יש זיהומי קנדידה

למעשה, זהו זיהום פטרייתי הנגרם כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה המשפיעה על גברים ונשים. מחקרים קובעים כי מעל תשעים אחוזים מהאוכלוסייה סובלים מקנדידה מערכתית.

5. קנדידה היא זיהום

בצורתה הרגילה, קנדידה אלביקנס היא שמרי אורגניזם המתפתחים עם למעלה מ-5,600 מיקרו אורגניזמים אחרים המתגוררים במעיים וברקמות אחרות. רק בצורת פטרייה, היא נחשבת לגורם מדבק המשתמש בקיר התא, המופץ והורס רקמות בגוף. אנשים רבים מתייחסים בדרך כלל לקנדידה כאל זיהום, כאשר למעשה מדובר בזיהום פטרייתי.

6. כספית מזינה קנדידה

למעשה, לא קיימים מחקרים המוכיחים טענה זו, ונראה שטענה זו הומצאה על ידי אנשים הסבורים כי כספית אחראית לכל דבר שלילי בגוף. ההסבר האפשרי היחיד הוא שלכספית קיימת השפעה מדכאת על מערכת החיסון, שאולי מאפשרת לפטריית קנדידה להתפשט ללא הפרעה. אך כמות הכספית הדרושה להוות השפעה מדכאת מערכתית בגוף צריכה להיות גדולה יותר מכפי שרוב האנשים יכולים להתמודד עימה.

7. חמצן הורג קנדידה

זהו מיתוס שגוי נוסף. קנדידה אלביקנס יכולה להתקיים בסביבות עשירות בחמצן, כגון בפה ובעור, ובסביבות חמצן מדולדל כגון במערכת העיכול וברקמות הגוף. חלק מהמחקרים מצביעים על העובדה לפיה קשה יותר לחסל קנדידה בסביבה עשירה בחמצן. לקנדידה יש יכולת להתחמק ממקורות חמצן תגובתי המיוצרים על ידי מקרופאגים המשמידים חומרים זרים בגוף.

8. רק תרופות יכולות לחסל קנדידה

רוב האנשים מאמינים במיתוס זה. קנדידה גמישה ביותר לתרופות המנסות להרוג אותה. רוב המחקרים שנערכו כיום מצאו תרופות חדשות למלחמה בקנדידה, שכן היא פיתחה עמידות לרוב התרופות האנטי פטרייתיות, הכוללות תופעות לוואי רבות, כגון הרס רקמת הכבד.

הבחירה הטובה ביותר היא להשתמש בתוספים אנטי פטרייתיים טבעיים שאינם רעילים לגוף. שפע מחקרים מוכיחים את איכות החומרים הטבעיים בהם ניתן להשתמש לטיפול בקנדידה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7691224
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!