האם גלוטן מסוכן לקנדידה?

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

קנדידה עשויה להתחיל במעיים, אך היא אינה נעצרת שם. היא עלולה להתפשט מעבר לקיר הבטן ולעבור בכל הגוף. שילוב צמיחת יתר של קנדידה וגלוטן, הוא מסוכן.

אם מניחים לקנדידה לצמוח, היא גדלה במהירות וקשה להיפטר ממנה והיא עלולה לזחול דרך הרקמה או להסתתר מבלי שהמערכת החיסונית תבחין בה.

כאבים במפרקים, בעיות עור שאינן נפתרות, תשישות וערפול מוחי לאחר אכילה, עשויים להצביע על סימנים לצמיחת יתר של קנדידה מוסתרת. כאשר משלבים גלוטן במצב של קנדידה, ההשפעות הגופניות עלולות להיות הרסניות.

גלוטן הורס את הציפוי הפנימי של המעיים. החלבונים בגלוטן הם פרו דלקתיים ועלולים לגרום נזק לרירית המעי. למעשה, מחקרים מצאו כי שברי חלבון גלוטן עלולים להרוס את הקשר בין תאים המרפדים את דופן המעי.

חיבור זה בין התאים במערכת העיכול הוא מה שמונע מחלקיקי מזון גדולים לעבור למחזור הדם. גלוטן הורס חיבור זה וגורם למעיים לדלוף. מצב זה עלול להתרחש כתוצאה מחשיפה לגלוטן, וגם כתוצאה מאיזון לקוי של חיידקים "טובים" ו"רעים" במעיים.

גדילת קנדידה מכשירה את הקרקע לרגישות לגלוטן

המערכת האקולוגית הפנימית של הבטן היא רשת המורכבת מחיידקים, שמרים, אנזימים, רירית ומעי, ותאים השייכים למערכת החיסונית. כאשר הציפוי הפנימי של המעיים דולף, הוא מתרחש בחלקיקים גדולים של מזון. לדוגמה, המצב עלול להתרחש כתוצאה משברי חלבונים המרכיבים גלוטן חיטה.

החשיפה לגלוטן יוצרת תגובה במערכת החיסונית. על מנת שתתפתח רגישות לגלוטן, תאי מערכת החיסון צריכים לקבל אות. איתות זה משדר לתאי מערכת החיסון על פלישת אויב, או שהוא משדר מסר למערכת החיסון, לפיו התאים המקיפים אותה עלולים למות.

יש לזכור כי מערכת החיסון זקוקה לאות אזהרה לפני שהיא מגיבה לכל חלקיקי המזון הגדולים הבאים עימה במגע. מצב של קנדידה, יתר חיידקים ודלקת לאורך קיר המעי, משדרים לגוף לשחרר את איתות האזהרה.

תזונה נטולת גלוטן היא חלק מהפתרון

שילוב של גלוטן וקנדידה הוא מצב מסוכן שעלול לגרום נזק לרירית המעי. בעזרת הקנדידה, גלוטן מפעיל את המערכת החיסונית ויוצר רגישות לגלוטן לכל החיים, ללא קשר לגיל.

מספר מדענים מאמינים כי בהמשך נוצרת מחלה אוטואימונית המתחילה במעיים. במקרה של מחלה אוטואימונית, התקפות מערכת החיסון הורגת תאים השייכים לגוף. התוצאה היא דלקת אשר במשך הזמן גורמת להרס הרקמה ועלולה להיות קטלנית.

מחלת צליאק היא מחלה אוטיואימונית אחת המתאפיינת בפגיעה בתאים במעי הדק. גלוטן מפעיל התקפה זו. השיטה הטובה ביותר לטפל במחלה היא באמצעות תזונת נטולת גלוטן במאת האחוזים. אך קיימות אף מחלות אוטואימוניות אחרות, לדוגמה: סוכרת מסוג 1; טרשת נפוצה; ודלקת מפרקים שגרונית.

ביחסים בין גלוטן וצמיחת יתר של קנדידה, תזונה נטולת גלטן לבדה אינה תמיד פותרת מצב של מעי דולף. גם יתר קנדידה ויתר חיידקים במעי הדק עלולים לגרות את רירית המעיים ולגרום למעי דולף. אך אין זה הכל. סיכונים אחרים למעי דולף כוללים שימוש באלכוהול ותרופות נוגדות דיכאון; תרופות מרשם נפוצות, כגון אנטיביוטיקה וסטרואידים; הורמוני מתח, דיכאון וחרדה.

יש לזכור כי ריפוי אקולוגי פנימי ואיטום רירית המעיים פירושו יותר מטיפול בתזונה נטולת גלוטן. יש לשנות אף את אורח החיים כך שיתמוך בבריאות הפיסית והנפשית.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

כדאי להימנע מגלוטן

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7691224
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!