כל עוד לא גורמים לה להתעורר ולהתחיל לפעול, הקנדידה היא פטריה הממוקמת אצל כל אחד מאיתנו במעיים, זהו המקום הטבעי שלה בו היא אינה גורמת לנזק.
כשגורמים להתעוררות הקנדידה, היא מתחילה לשלוח קורים שדרכם מגיעים רעלנים לזרם הדם ומגיעים למקומות שונים בגוף. אז מתחילים תסמינים כגון כאבי בטן ושלשולים, לובן על הלשון, גרד בנרתיק ועוד.
תזונה לקויה היא אחד הגורמים החשובים שיקבעו האם הפטרייה תישאר במצבה הרדום או שתתקוף אזורים אחרים בגוף. אחד החומרים המעודדים קנדידה הוא האלכוהול.
מדוע אלכוהול מעודד את התפשטות הקנדידה?
אלכוהול נחשב לרעלן. הוא נוצר כתוצאה מחיבור של סוכר עם פטרייה, אותו חיבור באמצעותו יוצרת הקנדידה רעלנים שונים המזיקים לגוף שלנו. כאשר הקנדידה, שהיא פטרייה ממשפחת השמרים ניזונה מסוכרים פשוטים, היא יוצרת מגוון רחב של רעלנים, ביניהם אלכוהול.
הוספת אלכוהול מבחוץ על ידי שתיית משקאות אלכוהוליים רק יוסיף עוד כמות של רעלנים לאלה המיוצרים באופן טבעי על ידי הקנדידה. למעשה אנחנו שולחים לקנדידה כוחות תגבור חיצוניים ל"חיילים" שהיא יוצרת בעצמה בגופנו ונלחמים נגד עצמנו. משקאות אלכוהוליים מכילים מלבד האלכוהול עצמו גם הרבה סוכר, חומר הגלם באמצעותו יוצרת הקנדידה את הרעלנים, כך שהנזק הוא כפול ומכופל.
אילו חומרים רעילים יוצרת הקנדידה בעזרת האלכוהול?
הקנדידה יוצרת מעל מאה רעלנים שונים. כל אחד מהם מגיע לאזורים אחרים בגוף וגורם לנזקים רבים. בנוסף היא יוצרת גם co2, גז שהגוף מסלק בנשיפה ועליה ברמה שלו מעבר לרגיל גורמת לנזקים. זוהי הסיבה לתחושת נפיחות בבטן שיוצרת הקנדידה. הוא יכול לגרום גם לתחושת טשטוש או סחרחורת.
רעלן אחר הוא רעלן שנוצר בייצור היין שנקרא חומצה טרטרית. זוהי חומצה רעילה מאוד שיצרני היין מסלקים בעת ייצור היין, אך שתיית משקה אלכוהולי עתיר סוכרים גורמת לייצור אותה חומצה על ידי הקנדידה. חומצה טרטרית היא חומצה רעילה מאוד שיכולה לגרום לדלקות במערכת העיכול ובדרכי השתן וגם נזק לשרירים.
האלכוהול הנמצא במשקאות הוא רעלן הגורם למחלות רבות, נזק לכבד, למוח בנוסף לטשטוש וכל התופעות המוכרות כתוצאה משתיית אלכוהול.
תזונה נכונה
תזונה נכונה היא קריטית לכך שלא נביא להתפשטות הקנדידה. מומלץ להימנע מהמזונות הבאים:
סוכר: כפי שציינו קודם, סוכרים פשוטים הם הכרחיים לקנדידה לייצור מעל מאה הרעלנים השונים שהיא מייצרת. לכן, תזונה נכונה שכמעט אינה כוללת סוכרים פשוטים תשאיר את הקנדידה במצב לא פעיל.
מאפים: מוצרי מזון העשויים קמח לבן כמו מאפים ופסטות מספקים סוכרים פשוטים לקנדידה ממש כמו מתוקים.
מוצרים שעברו תסיסה: גם מוצרי מזון שעברו תסיסה יעודדו את הקנדידה ולכן מומלץ להמנע ממוצרים כמו בירה, חומץ, קטשופ או רוטב סויה.
מזון מעובד: מוצרי מזון מעובדים כמו נקניקים, נקניקיות.
מוצרי חלב: גם מוצרי חלב מספקים סוכר ומזיקים מלבד יוגורט ביו שמתגבר את פלורת המעיים.
וכאמור, משקאות אלכוהוליים מכילים הרבה סוכר וגם האלכוהול עצמו הגורם לנזקים.
הימנעות מעישון – עישון מחליש את מערכת החיסון וכך מפריע לגוף להלחם בקנדידה כמו גם בגורמים זרים אחרים.
פעילות גופנית – בטווח הארוך, היא מחזקת אף היא את מערכת החיסון.