סובלים מקנדידה והלשון לבנה ומציקה? יש מה לעשות!

בחירת טיפול לקנדידה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לאבחון וטיפול בקנדידה!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

עבור נשים רבות המילה קנדידה מתקשרת באופן אוטומטי למגוון של תסמינים קליניים שמתרכזים במערכת הרבייה הנשית כמו למשל גרד, אדמומיות או נפיחות בנרתיק, תחושת צריבה בזמן הטלת שתן, תחושת כאב בזמן קיום יחסי מין או הפרשות לבנות וסמיכות מהנרתיק.

ישנן גם נשים רבות שעבורן הקנדידה היא הגורם המרכזי לתשישות, לעייפות ולמגוון של הפרעות במערכת העיכול. עם זאת, רבות לא מודעות לכך כי קנדידה יכולה לבוא לידי ביטוי גם בשינוי צבע הלשון ללבן.

הקשר בין הקנדידה ללשון

הדבר הראשון שיש להבין על פטריית הקנדידה הוא שמדובר על פטרייה שמקננת דרך קבע בגוף האדם. היא חיה על העור, בנרתיק ובמערכת העיכול. באופן עקרוני כל עוד האיזון בין הקנדידה לבין החיידקים הטובים שחיים אף הם בגופנו באין מפריע נשמר, הרי שהנוכחות שלה לא תבוא לידי ביטוי באופן סימפטומטי.

עם זאת, ברגע שהאיזון מופר אם כתוצאה מנטילת אנטיביוטיקה ואם כתוצאה מהיחלשות של המערכת החיסונית מסיבה זו או אחרת, הרי שנוצר מצב שמאפשר לפטרייה להתחיל לשגשג.

הלשון היא חלק ממערכת העיכול ולמעשה ממוקמת בשער של מערכת עיכול כולה, בחלל הפה. במיקום זה הפטרייה יכולה ליהנות מאספקה מהירה של סוכרים פשוטים ומלחות מתמדת ובמקרים רבים בעקבות כך ובעקבות היווצרות של תנאים מתאימים מבחינת המערכת החיסונית המוחלשת, מתחילה לשגשג באין מפריע.

מה יש לעשות במקרה של קנדידה בלשון?

הדבר החשוב ביותר שיש להבין הוא שבמקרים בהם הלשון הופכת ללבנה בשל משטח פטרייתי, רוב הסיכויים שלא מדובר על זיהום מקומי כי אם מערכתי. לא אחת הקנדידה מתחילה להתפשט ולשגשג וחרף זאת התסמין היחיד שנראה לעין הוא המשטח הלבן על פני הלשון.

אין משמעות הדבר שהפטרייה לא החלה כבר לשלוח זרועות ארוכות באזורים שונים במערכת העיכול ובמערכת המין, קחו זאת לתשומת לבכם.

אי לכך, ההמלצה היא לגשת לאבחון מקיף ולבדוק את הנוכחות של הפטרייה בנרתיק ובצואה. חשוב מאוד שלא להסתפק בטיפול מקומי בקנדידה שהצליחה לשגשג על הלשון אלא לגשת לקבלת טיפול מקיף בפטרייה.

הטיפול המקומי בדרך כלל כולל גירוד מכני של המשטח הפטרייתי ותו לא בעוד שהטיפול המקיף כולל שינוי תזונתי שמטרתו להרעיב את הקנדידה, טיפול לשיקום פלורת מערכת העיכול, טיפול תסמיני בהתאם לצורך, טיפול תרופתי אנטי פטרייתי ועוד.

האם בהכרח מדובר על זיהום של פטריית הקנדידה?

ישנו מגוון רחב של מצבים שנים שיכולים לגרום ללשון לשנות את צבעה ללבן ולכן לא בכל מקרה שבו הלשון הופכת ללבנה מדובר בהכרח על מקרה של קנדידה.

לשון לבנה יכולה להיווצר במקרים בהם האדם מעשן לאורך שנים, במקרים בהם האדם מיובש עקב צריכת נוזלים לא מספקת וכן ישנם מצבים רפואיים שונים שיכולים לבוא לידי ביטוי בלשון לבנה.

זוהי הסיבה לכך שבכל מקרה שבו הלשון הופכת ללבנה, ההמלצה היא לגשת לאבחון מקיף ככל האפשר. לא אחת מדובר על העדות הראשונה לקיום הקנדידה ובכל הקשור לטיפול בפטרייה זו, הביטוי יפה שעה אחת קודם מקבל משנה תוקף.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב: 074-7691224

ד"ר אסנת אברמוביץ

ד"ר אסנת אברמוביץ

אסנת בעלת תואר שני ומומחית בתחום הגאסטרו ומתמחה במתן מידע בתחום האבחון והטיפול בקנדידה. בנוסף עוסקת בתחום נטורופתית N.D ורכזת תחום נטורופתיה.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

כאב בטן

גישה הוליסטית: בחינת היבטים תזונתיים ותוספים טבעיים לצמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול

צמיחת יתר של קנדידה במערכת העיכול עלולה להוביל למגוון תסמינים לא נעימים כמו כאבי בטן, שלשולים, פצעים בפה ועצירות כרונית. טיפולים מסורתיים כוללים לרוב שימוש בתרופות נגד פטריות, אך גישות חלופיות צוברות פופולריות. מאמר זה נועד לחקור את השימוש בהיבטים תזונתיים ותוספי מזון טבעיים כטיפולים חלופיים לזיהום בקנדידה במערכת העיכול.

לקריאת המאמר »

כל מה שרציתם לדעת על בדיקות ביתיות לקנדידה

קנדידה היא סוג של שמרים הקיים באופן טבעי בגופנו, במיוחד במערכת העיכול. עם זאת, צמיחת יתר של שמרים אלה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, מה שהופך את זה חיוני לאבחן ולטפל בו באופן מיידי. בעוד שאבחון רפואי מקצועי מומלץ, יש גם בדיקות בבית זמינות שיכולות לסייע בזיהוי נוכחות של קנדידה. במאמר זה, נחקור את הבדיקות הללו ואת יעילותן בפענוח המסתורין של הקנדידה.

לקריאת המאמר »

פסוריאזיס בציפורניים

פסוריאזיס בציפורניים הוא מצב כרוני הגורם לשינויים בציפורניים ובציפורניים זה משפיע על עד 15 אחוז מהאנשים עם פסוריאזיס, שהיא הפרעה אוטואימונית הגורמת לכתמים אדומים על

לקריאת המאמר »
074-7695546
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!